Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Så gör du ditt kaffe mer lönsamt
Inspiration

Så gör du ditt kaffe mer lönsamt

Med de ökade kaffepriserna är det många som ser över sin kaffeförbrukning. Bakgrunden till de stigande priserna är bland annat dålig skörd som drivit upp råvarupriset. Här har vi samlat tips på hur du kan tänka för att få ut så mycket av ditt kaffe som möjligt.
En nyligen genomförd studie från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) visar att var tionde kopp kaffe slängs på restauranger, vilket motsvarar 3,3 kilo per restaurang och dag. Så hur kan du tänka för att få ut mer av varje kopp och minska svinnet?

Vaska inte kaffet

Varje kopp kaffe innehåller cirka 64 kaffebönor som har odlats, plockats, torkats och transporterats långa avstånd för att sedan rostas. Därför är det viktigt att ta hand om varje kopp.

Tips som kan minska dina kostnader och ditt svinn

Rätt dosering - använd rätt mängd för att få ut det bästa av ditt kaffe. En tumregel är att använda 60 gram kaffe per liter vatten, beroende på hur starkt du vill ha ditt kaffe. 

Minska storleken på kopparna och erbjud påtår - detta minskar mängden kaffe som går till spillo.
 
Räkna på helheten - med Menyplanering får du en bra överblick av hela ditt erbjudande och kan du testa hur små ändringar kan sänka dina kostnader.

Rengör och ta hand om din utrustning - med rena maskiner smakar kaffet bättre längre.

Spara pengar med marginalförsärkande artiklar - se över ditt non food-sortiment, kaffefilter och vilken mjölk du häller i kaffet.

Sälj kaffet med en historia - hur du väljer att kommunicera varifrån kaffet kommer och hur det odlats höjer värdet.
 
Smaksätt bakverk och desserter - kaffe kan ge en rik och djup smak till kakor och tårtor.

Frys in överblivet kaffe - om du har kaffe kvar, frys in och använd det senare för att göra kalla kaffedrinkar nu när värmen är på intåg.

Räkna på dina kostnader 

Kaffe på maten är en självklarhet för de flesta av oss och på lunchrestaurang räknar gästen med att kaffe ingår i lunchpriset. Se över din meny, kan du minska dina kostnader genom att hitta en ersättningsartikel till ett lägre pris som ligger på tallriken för att inte tappa lönsamhet på kaffet? Med hjälp av Menyplanering kan du se över hela din meny och du kan testa dig fram för att du inte ska förlora viktiga intäkter. Kan du ersätta kaffemjölken till en mer prisvärd artikel eller byta kaffefilter för att sänka dina kostnader?
 
Du som driver café kan tänka lite annorlunda. Här är dina gäster här för att fika och betalningsviljan för kaffe hos dina gäster är troligtvis lite högre. Sälj kaffet med en historia – lägg till varifrån kaffet kommer och berätta om det är miljömärkt – det höjer värdet och upplevelsen. Med den intågande värmen kommer efterfrågan på iskaffe – frys in ditt överblivna kaffe i iskuber och skapa svalkande kaffedrinkar. 
 
Erbjuder du take away – se över priset för din non food. Bland våra egna varor kan du hitta kaffebägare och lock till riktigt bra priser.

Ta hand om din utrustning

Kaffe innehåller vegetabiliska oljor som sätter smak på kommande bryggningar. Därför är det viktigt att faktiskt ta hand om sin utrustning. På så sätt levererar du inte bara gott kaffe varje gång utan kvaliteten på kaffet håller längre i din termos. 
Stuns kafferent avkalkning 1,5 kg
261418, Diskteknik
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Bra deal
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Cyklon Avkalkningsmedel 1liter
454041, Diskteknik
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Bra deal
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Kaffebägare med bra marginaler

Produkter under våra egna varumärken har genomgått hårda kvalitetstester, våra leverantörer är noga kontrollerade och vi genomför löpande uppföljningar. Du får riktigt bra produkter till bra pris, helt enkelt.

Recept med en tvist av kaffe

Recept med kaffe som smaksättare

Med kaffe som smaksättare kan du höja smaken i både mat och bakverk som skapar en minnesvärd stund för dina gäster.

Kaffekunskap i fyra delar

Kunskap

Kaffeskola

I fyra avsnitt guidar rostmästare Filip Åkerblom från Lilla Kafferosteriet i Malmö oss med sina kunskaper för att ge oss en större inblick i kaffets mystiska värld. Förutom sitt Mikrorosteri har Filip skrivit reglerna till världsmästerskapen i kafferostning och blivit utnämnd till årets entreprenör 2009 i branschen av Europeiska kaffeorganisation SCAE.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.