London är en av Europas mest dynamiska matstäder, där innovativa burgarkoncept och nytänkande smaker växer fram i snabb takt. Under en trendspaning med Lantmännen Unibake i London upptäcktes flera bra spaningar. Här lyfter vi fram några av de mest spännande trenderna och hur Korvbrödsbagarns produkter kan göra skillnad för dig som kund hos Martin & Servera.
Ett smakäventyr i varje tugga – kvalitet som sticker ut
I London blev det tydligt att gästerna söker mer än bara pris, de vill ha produkter med bestämd karaktär och hög kvalitet. Lantmännens trendspanare såg flertalet burgare som serverades med högre höjd på bröden (s.k. ”dome shape”). Brioche förekommer fortfarande, men dominerar inte i utbudet. Generellt är glans och soft textur något som är typiskt för de flesta bröden. Ett flertal restauranger arbetar med olika topings (oftast sesamfrön) för att ge mer karaktär till portionen.
I Korvbrödsbagarns breda sortiment finns flertalet produkter som möter de nya behoven. Här lyfts några exempel fram.
REAL Burger Bun bakas i form, vilket ger ett högre bröd som bibehåller saftighet och softness med en luftig textur och en ”chewy” känsla. Brödet har en neutral smak – perfekt för att skapa en generös portion och med olika protein och smaker som bas. Brödet är ”glazat” och ger ett fint utseende.
Bistro Brioche är ett smakrikt bröd med viss sötma och som är bakat utan smör och ägg – helt veganskt. Med sitt korta bett blir det ett utmärkt val för premiumburgare som kräver en mjuk textur. Brödet lyfter smaker som karamelliserad lök, grillad svamp, tryffelmajonnäs eller en krämig ost (Umami) – perfekt för att skapa en burgare med djup och balans.
Potato Gold har en fin gyllengul färg och ett rustikt uttryck, utmärkt storlek för en premiumportion. Det är bakat med potatisflingor för maximal saftighet och har en mild smak som lyfter alla typer av fyllningar. Låt dig gärna inspireras och guidas mer i Lantmännen Unibakes folder REAL Fastfood.
Alla bröd håller sig softa länge, vilket minimerar svinnet – ett smart val för både smak och ekonomi. Och ett av Korvbrödbagarens bästa tips – rosta brödet! Det lyfter smaken och ger ett bättre slutresultat.
Korvbrödsbagarens bröd bakas på bageriet i Örebro där de använder mjöl odlat enligt Lantmännens odlingskoncept Klimat & Natur, vilket bidrar till att minska deras klimatpåverkan. Läs mer om odlingskonceptet HÄR
Följ trenderna med rätt bröd
London visade att framtidens burgare handlar om mer än bara kött och bröd – det handlar om helhet, upplevelse och kvalitet. Med rätt bröd som bas finns alla möjligheter att skapa något helt eget, nytt och minnesvärt. Låt Korvbrödsbagarns produkter bli startpunkten för nästa signaturrätt på din meny.
En färsk undersökning från Korvbrödsbagarn visar att gäster i genomsnitt är villiga att betala hela 25 kr mer för en premiumburgare än en standardburgare. Ett enkelt sätt att uppgradera din burgarportion är att växla upp brödet.
Alla bröd från Lantmännen Unibake tas fram med äkta hantverkskunskap och med samma tydliga mål: De ska vara lönsamma för dig och uppskattade av dina gäster. Inspirationen kommer från hela världen, men bakas i Örebro. Ta del av deras trendspaning och läs mer om bröden här.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.