Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Klimatberäknade och näringsriktiga recept som smakar gott
Inspiration

Klimatberäknade och näringsriktiga recept som smakar gott

Att laga och servera hållbara luncher till dina gäster handlar inte bara om att minska klimatpåverkan eller välja miljövänliga alternativ. För att skapa en hållbar måltid krävs en helhetssyn.
En hållbar lunch handlar om mycket mer än bara ett lågt klimatavtryck. För att ännu fler ska börja äta hållbar mat måste maten smaka gott! Det kan låta som en självklarhet, men är viktigt att tänka på. Mat som inte äts upp är inte hållbar, den orsakar matsvinn och dessutom riskerar dina gäster att inte få i sig tillräckligt med energi och näring. 
 
Som ett steg på vägen mot mer hållbara måltider presenterar nu Arla en stor receptsamling som heter ”Goda mål”. Vid framtagningen av recepten har man utgått från en helhetssyn där alla recept är klimatberäknade, näringsriktiga, lättlagade och anpassade för kökens budgetar. Alla recept bygger också på populära smaker. 
 
– Att maten smakar gott är ju superviktigt. Är inte maten god så kommer det bli matsvinn och de som äter kommer inte att bli mätta och få i sig den näring de behöver, säger Lotta Bäckman, culinary lead på Arla Pro. 

Inspireras av recepten

Hönsfärsbullar med citron- och ingefärssås

Köttbullar på hönsfärs kryddade med chili serveras med en kall sås smaksatt med citron och ingefära. Hönsfärs är ett bra alternativ till både nöt- och kycklingfärs.

Pasta med citron- och salviafärs

Krämig pastarätt med hönsfärssås som kryddas med salvia, citron och svartpeppar. Toppa med riven ost och kryddig rucola.

Tacos med guacamole på gröna ärter

Taco är alltid ett populärt inslag på lunchen, framför allt på skola och förskola. Men även på lunchrestaurangerna går tacon hem. Det här är en vegetarisk variant där tacofärsen görs på ärtfärs.
Recepten är klimatberäknade av Arla. Läs mer här.

Mer inspiration från Arla

Inspiration

Arla tipsar: Imponera med smör

Smör har länge varit en viktig ingrediens och smakhöjare i köket. Det är en mångsidig komponent som kan ge vilken rätt som helst det där lilla extra. Ett enkelt sätt att imponera på dina gäster är att servera rätter med smaksatt smör, där variationerna på smaker är många.
Inspiration

Lite jobb - mycket dessert

Vill du erbjuda dina gäster ett brett utbud av desserter utan att öka arbetsbördan alltför mycket? Här är några idéer för att variera menyn med liten arbetsinsats och maximal kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.