/Rapsgris® – ett premiumval för den medvetne kocken
Inspiration
Rapsgris® – ett premiumval för den medvetne kocken
Efterfrågan på griskött av hög kvalitet har ökat markant, bland annat på grund av bristen på nötkött. Med Scans Rapsgris® har du en prisvärd och smakfull lösning som platsar på alla typer av menyer.
Scans Rapsgris® är en råvara som möter de högsta kraven på smak, textur och ursprung. Här förenas uppfödning, näringsprofil och mörhet i ett kött som ger dig som kock större frihet i köket och gästen en mer raffinerad smakupplevelse. Dessutom till en kostnad som passar dagens prismedvetna restauranggäster.
Kvalitet och uppfödning
Rapsgrisen® föds upp på ett antal utvalda svenska gårdar där fodret berikats med rapsolja. Denna metod ger köttet en gynnsam fettsammansättning med en högre andel omättade fettsyror, inklusive omega-3. Resultatet är en råvara som inte bara är mer näringsrik, utan också erbjuder en överlägsen saftighet och mörhet.
Tillagning i det professionella köket
Den förändrade fettsammansättningen gör att även de magra detaljerna är mer tåliga för höga temperaturer och bibehåller på så sätt en fin saftighet. Det här gör att Rapsgrisen® passar på både à la carte-restaurangen och i storköket, där konsistens och slutresultat måste vara pålitligt varje gång.
Vad är det för skillnad på Rapsgris® och Piggham?
Fettsammansättning: Rapsgrisen® är rik på omättade och fleromättade fetter, inklusive omega-3. Piggham har en mer klassisk, balanserad fettsammansättning.
Smakprofil: Rapsgrisen® bjuder på en mild, elegant smak med nötiga undertoner. Piggham erbjuder en tydligare och mer traditionell smak av fläskkött av hög kvalitet.
Mörhet och saftighet: Rapsgrisens® fettsammansättning ger köttet extra saftighet och stabilitet vid tillagning. Piggham är känt för sin jämna mörhet tack vare sin tre-ras-korsning.
Användbarhet i storkök: Rapsgrisen® erbjuder större tolerans mot temperaturvariationer. Piggham står för stabilitet och tradition.
Ursprung: Rapsgrisen® är alltid gårdsmärkt för full spårbarhet. Piggham representerar den starka svenska gristraditionen som länge varit grunden i Scans fläskköttssortiment av hög kvalitet.
Recept med Rapsgris® från Scan
Vi rekommenderar
Recept
Benfri kotlett med äpple-och currysås samt grönsaksris
En lättlagad och omtyckt rätt som passar både till vardag och lunchservering. Mild kotlett i sällskap med ett färgstarkt grönsaksris, toppat med en krämig äpple- och currysås.
Bjud på en härlig hösträtt där saftiga, glazade kotlettracks möter en frisk och krämig sallad på äpple och blomkål. Pepparrot, senap och crème fraiche ger salladen en fin balans mellan sting och syra. Servera gärna med klyftpotatis för en komplett måltid.
Tre-i-ett-glace grillad karré med potatissallad och syrlig rotfruksallad
En mustig, långbakt karré med en smakrik glace och två fräscha sallader – en krämig potatissallad och en syrlig rotfruktssallad. Glacen ger köttet en fin balans mellan sötma och sälta, medan salladerna tillför både friskhet och textur.
Scan lanserar en ny falukorv med 10% mindre salt, vilket gör den till falukorven med lägst salthalt inom Food Service. Den uppfyller dessutom nu Nyckelhålsmärkningens krav på salthalt, något som är viktigt för offentliga upphandlingar. Men det bästa är att den smakar precis som en klassisk svensk falukorv ska smaka.
Svensk Rapsgris® är ett perfekt kött att ha på menyn eftersom det tillför både god smak och lönsamhet. Som kock får du ett utmärkt alternativ, med betydligt högre marginal, jämfört med mer ädla lamm- och nötdetaljer. Rapsgrisen® är dessutom lätt att arbeta med eftersom fettsammansättningen gör att köttet tål värme bättre än annat griskött.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.