En frisk och fräsch ljus rom som är en givna bas i drinkar så som Daiquiri och Mojito.
Takamaka Rum Blanc Overproof 69% 70 cl
En starkare rom som används i drinkar så som Mai Tai och Nuclear Daiquiri.
Takamaka Zannannan Rum 25% 70 cl
En frisk och lättsam rom med smak av färska ananas. Passar i tropiska drinkar.
Takamaka Koko Rum 25% 70 cl
En fantastisk rombaserad kokoslikör. Passar bäst i drinkar med tropiska smaker så som Piña Colada.
Takamaka Rum Zenn 40% 70 cl
En torrare lagrad rom som passar i alla drinkar och cocktails baserade på Rom.
Takamaka Rum Dark Spiced 38% 70 cl
En ”spiced” rom som är kryddad med smaker från Seychellerna. Perfekt i en Rom & Cola och andra drinkar.
Takamaka St Andre Extra Noir 43% 70 cl
En mörkare rom som helst sippas som den är eller blandas i drinkar som behöver en rom med djupare smak.
Historien om det lilla familjeägda destilleriet på Seychellerna började med två bröder och en idé om att göra rom på sitt eget sätt. Nu växer romen i popularitet även i Sverige.
Från småskalig tillverkare till hyllad världsproducent
Ur brödernas initiala idé utvecklades en lekfull men samtidigt otroligt nördig rom.
Efter att ha vunnit otaliga priser de senaste åren (”Luxury spirit och the year” och ”Master blender of the year” på Spirits business prisutdelning i London), och efter att ha toppat listor över mest trendande och omtyckta romen bland bartenders, så har de nu även tagit Sverige med storm.
Paradisön med sin egen Master Blender och Master Cooper
Seychellerna är känt som en av världens mest idylliska paradisöar. Med sina unikt rundade klippblock av granit tillsammans med sina kritvita sandstränder och azurblåa vatten är det en lockande destination. Det är lätt att se sig själv sippande på en tropisk drink, blickande ut på vågorna. Steven Rioux står bakom många av Takamakas romsmaker.
Steven Rioux är född och uppvuxen på Seychellerna. Han är hjärnan bakom smakprofilen till Takamaka och vann förra året ”Master blender och the year”. För att bättre kunna handskas med fat och vidare experimentera fram nya produkter öppnade företaget under året ett litet tunnbinderi på ön, tillsammans med Stuart Machpherson, som tidigare jobbat som Master Cooper* på whiskeydestilleriet Macallan i Skottland. * Tunnbindare
Sortiment för alla smaker
Hos Martin & Servera kan du bland annat utforska Seychelles-serien, som består av Blanc, Koko, Zannannan, Overproof, Zenn och Dark spiced. Dessa är specifikt framtagen för att passa i alla dina rombaserade favoritdrinkar, så som mojitos, daiquiris, Rom & cola och Piña colada med fler.
Testa även romprodukterna från St. Andre-Serien - Extra Noir, Pti Lakaz och Kreol Cask. De är mer komplexa och kan drickas både som avec och i drinkar. Bröderna Richard och Bernard som startade upp destilleriet 2002.
Takamaka sticker ut genom att vara mångsidig i sin produktion. Företaget använder både melass och lokal sockerrörsjuice, samtidigt som de destillerar både i ”pot still” och kolumndestillat. Detta för att få den absolut bästa produkten för det tänkta ändamålet.
Drinkrecept från Takamaka
Vi rekommenderar
Recept
Koko colada
Låt dig förflyttas till Seychellernas soliga stränder med denna fräscha och exotiska drink. Söt ananasjuice, syrlig lime och rund, fyllig rom möts i ett glas som bjuder på semesterkänsla vid första klunken.
Vill du ta din bar till nästa nivå? Då kan vi erbjuda ett sortiment av både dryck, tillbehör och utrustning utöver det vanliga. Med unika produkter från flera av bolagen i Martin & Servera-gruppen kan vi skräddarsy ditt erbjudande.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.