Orkla FoodSolutions är övertygade om att alla restauranger kan skapa oförglömliga måltider med en känsla av höga fjäll, snötyngda granar och after ski. Som kock eller restaurangägare finns det många möjligheter att utnyttja säsongens känslor och med enkla medel servera den mat som gästerna lustar efter.
Mätta dina gäster med säkra vinterfavoriter
Orkla FoodSolutions har tagit fram en meny med vinterns mustigaste favoriter som också är busenkla att tillaga och servera. Fokus ligger på att göra gästerna både mätta och glada, så att de inte bara återkommer - utan även sprider ryktet om din goda mat till sina vänner.
Inspireras av konceptet "Varmt och kallt"
Som ett tilltugg i baren, eller varför inte som en trendig förrätt, erbjuder du pickles med dillfärskost, kallrökt lax och rostade sesamfrön.
För den som bara vill ha något snabbt i farten erbjuder du pepperonipizza med burrata och ruccola. Oemotståndlig lyx och snabbmat på samma gång.
Vill du skapa riktig fjällkänsla så kan du inte vara utan gulaschen. Serveras tillsammans med syrad grädde och ett rostat surdegsbröd. En framtida storsäljare.
På menyn erbjuder du även smakfulla albondigas i tomatchutney, som du naturligtvis gör på växtbaserad färs. Antingen 50/50 eller all in på det gröna.
För att inte missa de många gästerna som är sugna på burgare, erbjuder du en trendig schnitzelburgare med toastad brioche, gruyère och kumminmajo. Din nya signaturburgare.
Och slutligen. Även om menyn kan tyckas mäktig, kommer ingen att vilja missa den här desserten. Frasiga, belgiska våfflor som serveras med en chokladcrème och blueberry mash.
Nyfiken på att följa säsongerna?
För krogar och restauranger som vill variera sin meny och arbeta utifrån säsong, finns inspiration för just detta på Orkla FoodSolutions hemsida. Här hittar du inspiration till vintermenyn.
Det ska gå snabbt, vara enkelt och gott, samtidigt som du kanske inte vet när ruschen kommer eller har möjlighet att ha den personalstyrka som du är van vid. Det kan vara utmanande i tider som denna att erbjuda en varierad meny till matgästerna, men det går att tänka enkelt. Orkla tipsar om att ha färre rätter på menyn, erbjuda kött eller vegoalternativ med samma tillbehör, och variera tillbehören från dag till kväll.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.