Minska köttmängden i denna klassiska rätt med vår svenskodlade, formbara baljväxtfärs – en naturlig och allergenfri färs gjord på åkerböna och gråärt. Baljväxtfärsen har en nötig smak, är umamirik och fungerar precis som en vanlig färs.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
625 g Formbar Baljväxtfärs
625 g nötfärs
150 g gul lök, hackad
300 g grädde
125 g ströbröd
2 st ägg
1 msk mörk soja
1 tsk kryddpeppar, malen
vitpeppar
salt
smör, till stekning
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Mjukstek löken utan att den tar färg.
Blanda baljväxtfärs och nötfärs.
Vispa ner ströbrödet med vispgrädden i en bunke och tillsätt ägg, krydda upp detta med vitpeppar, kryddpeppar, soja och salt.
Blanda ner smeten och löken i färsen och forma fina små bullar. Gör ett stekprov för att eventuellt justera kryddningen.
Sprid ut bullarna på ett bleck och grädda dessa i ugnen i 10 min.
Produkter under våra egna varumärken har genomgått hårda kvalitetstester, våra leverantörer är noga kontrollerade och vi genomför löpande uppföljningar. Med få mellanhänder och höga kvalitetskrav utvecklar vi produkter för att möta dina behov. Du får riktigt bra produkter till bra pris, helt enkelt.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.