Hitta på något nytt till brunchen! Med färska tomater, färsk mynta och en rejäl drös tärnad halloumi eller Grilloumi® i äggröran har du en ny brunchklassiker – med eller utan tabasco.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
ca 1 kg tomater
400 g Fontana Halloumi eller Grilloumi®
ca 20 ägg
Fontana Olivolja Originalet
salt och svartpeppar
Till servering:
1 tsk torkad och 2-3 msk färsk hackad mynta
grönsallad och bröd
några droppar tabasco
Tillagning
Gör så här:
Tärna tomaterna.
Dela och tärna osten fint.
Värm olivolja i en stekpanna.
Lägg i tomater och halloumi och låt puttra på medelvärme tills det mesta av vätskan har kokat bort, ca 10 minuter. Salta och peppra.
Vispa äggen lätt med gaffel och rör ner dem. Stek under omrörning.
Hacka och strö över mynta. Servera genast.
Fler recept från Fontana
Vi rekommenderar
Recept
Halloumigyros med myntatzatziki
Vegetarisk streetfood i solen? Här bryts halloumi eller Grilloumi® i bitar som påminner om gyros. Ta de grönsaker du har och lägg lite citron bredvid så att var och en kan reglera syran.
Äntligen sommarlunch! Frasiga små fritters toppar en mättande och härligt smakrik sallad. Rosta de kokta linserna med sötpotatisen i ugnen för mera krisp. Toppa med tahini.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.