Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Äppeltartelett med kola, äppelfyllning, mandelmassa & krämig vaniljsås

Recept skrivet av
Femtorp
En krispig mördegstartelett fylld med krämig Dulce de Leche som möter en söt härlig äppelfyllning med kanel, toppad med ett lager riven mandelmassa. Serveras med en fräsch vaniljsås som väcker tankar på soliga dagar.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Form 
  • 10 st Mördegstartelett 8,5cm
Fyllning 
  • 170 g glasstopping Dulce de Leche 1,2kg 
  • 450 g äppelfyllning Tradition 90% frukt 5,5kg
  • 150 g mandelråmassa MO CAL 1kg
  • Kanel (malen) 
Vaniljsås 
  • 7,5 dl vaniljsås 650g
 

Tillagning

Tartelett

  1. Häll Dulce de Leche i botten av tarteletten. 
  2. Blanda äppelfyllningen med önskad mängd malen kanel. 
  3. Lägg ca 45 - 50 g äppelfyllning med kanel i varje tartelett. 
  4. Riv mandelmassan och strö över så den toppar fyllningen. 
  5. Grädda lätt i ugnen ca 200 grader 5 - 10 min tills mandelmassan får lite yta och mörknar lätt. 
  6. Servera med krämig vaniljsås (tillagning enligt anvisning på förpackningen). 

Tips


Tillaga såsen några timmar innan servering eller dagen innan, så får den en härlig tjock konsistens. För en lyxigare variant, ersätt 2 dl av vattnet med mjölk och tillsätt vaniljextrakt Bourbon Madagaskar med frön 250ml för extra smak och visuellt touch

Artiklar från receptet

Mördegstartelette 8,5cm
255638, Femtorp AB, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Glasstopping Dulce de Leche 1,2kg
265969, Femtorp, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Äppelfyllning Tradition 90% 5,5kg
108605, Femtorp, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vaniljsås kallrörd 650g
348609, Femtorp, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Femtorp

Recept

Kakaotartelett med vit chokladcremeux, vanilj och hallon

En härlig kombination av spröd kakaotartelett och len vit chokladcremeux med vanilj. De färska hallonen ger en fin balans till den rika chokladsmaken och skapar en harmonisk smakupplevelse. En dessert som är både enkel att imponera med och underbart god att njuta av!
 
Recept

Kakaotartelett med chokladcremeux och hallonmousse

En delikat kakaodragerad mördegstartelett fylld med en krämig chokladcremeux toppad med lätt, fluffig hallonmousse som ger en uppfriskande kontrast till den rika chokladsmaken.
Recept

Prinsesstårta

Prinsesstårtan är en traditionell svensk tårta sedan 1948, då originalreceptet förekom första gången i Prinsessornas kokbok. Marsipanöverdraget är oftast grönt, dekorerat med en rosa marsipanros. Den gula varianten kallas för prinstårta och den röda eller rosa för operatårta. Idag består tårtan även av ett lager sylt eller frukt (ofta hallon), till skillnad från originalreceptet med enbart vaniljkräm och vispad grädde.
Recept

Halloweentårta

Marsipantårta med fruktfyllning, vaniljkräm och gräddmousse.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.