En krispig mördegstartelett fylld med krämig Dulce de Leche som möter en söt härlig äppelfyllning med kanel, toppad med ett lager riven mandelmassa. Serveras med en fräsch vaniljsås som väcker tankar på soliga dagar.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Form
10 st Mördegstartelett 8,5cm
Fyllning
170 g glasstopping Dulce de Leche 1,2kg
450 g äppelfyllning Tradition 90% frukt 5,5kg
150 g mandelråmassa MO CAL 1kg
Kanel (malen)
Vaniljsås
7,5 dl vaniljsås 650g
Tillagning
Tartelett
Häll Dulce de Leche i botten av tarteletten.
Blanda äppelfyllningen med önskad mängd malen kanel.
Lägg ca 45 - 50 g äppelfyllning med kanel i varje tartelett.
Riv mandelmassan och strö över så den toppar fyllningen.
Grädda lätt i ugnen ca 200 grader 5 - 10 min tills mandelmassan får lite yta och mörknar lätt.
Servera med krämig vaniljsås (tillagning enligt anvisning på förpackningen).
Tips
Tillaga såsen några timmar innan servering eller dagen innan, så får den en härlig tjock konsistens. För en lyxigare variant, ersätt 2 dl av vattnet med mjölk och tillsätt vaniljextrakt Bourbon Madagaskar med frön 250ml för extra smak och visuellt touch.
Kakaotartelett med vit chokladcremeux, vanilj och hallon
En härlig kombination av spröd kakaotartelett och len vit chokladcremeux med vanilj. De färska hallonen ger en fin balans till den rika chokladsmaken och skapar en harmonisk smakupplevelse. En dessert som är både enkel att imponera med och underbart god att njuta av!
Kakaotartelett med chokladcremeux och hallonmousse
En delikat kakaodragerad mördegstartelett fylld med en krämig chokladcremeux toppad med lätt, fluffig hallonmousse som ger en uppfriskande kontrast till den rika chokladsmaken.
Prinsesstårtan är en traditionell svensk tårta sedan 1948, då originalreceptet förekom första gången i Prinsessornas kokbok. Marsipanöverdraget är oftast grönt, dekorerat med en rosa marsipanros. Den gula varianten kallas för prinstårta och den röda eller rosa för operatårta. Idag består tårtan även av ett lager sylt eller frukt (ofta hallon), till skillnad från originalreceptet med enbart vaniljkräm och vispad grädde.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.