Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Asiatisk kålsallad

Recept skrivet av
Farang
Kålsallad med bananblommor och smaker från sydostasien.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
  • 2 st bananblommor (finns att köpa i välsorterade asiatiska matbutiker)
  • 150 g fint strimlad rödkål
  • 150 g fint strimlad spetskål
  • 1 gurka, tunt skivad
  • 3 cm bit ingefära, skalad och finstrimlad
  • 2 st stjälk citrongräs, tunt skivad
  • 2 st vårlökar, finstrimlade
  • 3 st röda chilifrukter, finstrimlade
  • 1 dl thaibasilikablad
  • 1 dl färska korianderblad
Dressing
  • 4 st thaichili, fint skuren
  • 4 st vitlöksklyfta, skuren i bitar
  • 150 g Thailändskt palmsocker
  • färskpressad limejuice
  • fisksås
Till servering
  • Kokt jasminris
 

Tillagning

  1. Plocka bort det yttersta lagret av bananblomman, det är de inre lagren man vill åt.
  2. Skär bananblomman på längden i fyra delar.
  3. Putsa bort de tjocka trådarna som ligger mellan varje skiva och skär bananblomman på längden i tunna skivor och lägg i kallt citronvatten.

Dressingen:

  1. Mortla chili och vitlök till en slät pasta och häll över i en skål.
  2. Mortla sedan palmsockret slätt.
  3. Blanda palmsocker och chilipastan, tillsätt limejuice för syra och fisksås för sältan efter eget tycke och smak.

Salladen:

  1. Blanda alla ingredienser väl i en bunke och blanda sedan i dressingen.

Mer från Farang

Recept

Sataysås till brysselkål & aubergine

Sharefood från Farang -  en meny bygger på sydostasiatisk matkultur. 
 
Recept

Crab fried rice

Sharefood från Farang med sydostasiatiska smaker.
Recept

Kyckling Kra Pao

Smakrik kycklingwok från Farang ämnade att dela vid bordet för att skapa en gemensam upplevelse. 
 
Inspiration

Farang - sharefood med sydostasiatiska smaker

På Farang serveras maten i enlighet med det sydostasiatiska tankesättet, med fokus på sharefood och autentiska smaker. Här används högkvalitativa råvaror och traditionella sydostasiatiska tillagningsmetoder. Allt som serveras är ett hantverk tillagat från grunden i restaurangens öppna kök.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.