Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Bangers and Mash

Recept skrivet av
Bong
Tunt skivad lök får långsamt karamelliseras med farinsocker och smaksätts med öl, Worcestershire-sås och Touch of Taste Brun Kalvfond till en djup och fyllig sås. Serverad med saftig stekt färskkorv och ett krämigt parmesanmos blir detta en rustik rätt med både elegans och rejäl husmanskänsla.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
  • 10 st färskkorvar (valfri sort)
  • 8 st gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk brun farin
  • 2 st lagerblad
  • 4 st timjanskvistar
  • 4 msk Touch of Taste Brun Kalvfond
  • 7 ½  dl vatten
  • 2 ½ dl öl
  • 1 msk Worcestershire-sås
  • Salt och peppar
  • 1,8 kg mjölig potatis 
  • 100 g parmesan
  • 100 g smör 
  • 5 dl mjölk
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Stek korvarna. Lägg åt sidan och varmhåll eller värm dem i såsen innan servering.
  2. Skiva löken tunt och stek den på låg värme i samma panna som korvarna. 
  3. Tillsätt farinsocker och en nypa salt och låt löken karamelliseras. 
  4. Tillsätt lagerblad, timjan, fond, vatten, öl och worcestershire. 
  5. Låt koka ihop i cirka 30 minuter. Red av med majsstärkelse vid behov. 
  6. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. 
  7. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av. 
  8. Finriv 100 g ost på ett rivjärn.  
  9. Pressa potatisen genom en potatispress.
  10. Vispa i smör och därefter mjölk och ost. Krydda med salt och peppar. 
  11. Servera gärna med gröna ärtor.

Artiklar från receptet och fler recept från Bong

Kalvfond brun 1L
347658, BONG, Belgien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Rotfruktsraggmunkar med fläsk

Riven potatis och rotfrukter som morot, palsternacka och rotselleri blandas med en luftig pannkakssmet och smaksätts med Touch of Taste Grönsaksfond och färsk timjan. Tillsammans med krispigt stekt rimmat sidfläsk blir det en rustik och smakrik rätt som gör sig utmärkt med en klick rårörda lingon.
Recept

Hachis Parmentier

Överblivet kött får nytt liv i denna franska gratäng där det mixas med rotfrukter, grädde, Touch of Taste Brun Kalvfond och dijonsenap till en mustig fyllning. Ett fluffigt potatismos med lagrad ost breds över och gratineras gyllene i ugnen – en perfekt rätt för att ta vara på rester och samtidigt bjuda på riktig comfort food.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.