Tunt skivad lök får långsamt karamelliseras med farinsocker och smaksätts med öl, Worcestershire-sås och Touch of Taste Brun Kalvfond till en djup och fyllig sås. Serverad med saftig stekt färskkorv och ett krämigt parmesanmos blir detta en rustik rätt med både elegans och rejäl husmanskänsla.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
10 st färskkorvar (valfri sort)
8 st gula lökar
100 g smör
1 msk brun farin
2 st lagerblad
4 st timjanskvistar
4 msk Touch of Taste Brun Kalvfond
7 ½ dl vatten
2 ½ dl öl
1 msk Worcestershire-sås
Salt och peppar
1,8 kg mjölig potatis
100 g parmesan
100 g smör
5 dl mjölk
Salt och peppar
Tillagning
Stek korvarna. Lägg åt sidan och varmhåll eller värm dem i såsen innan servering.
Skiva löken tunt och stek den på låg värme i samma panna som korvarna.
Tillsätt farinsocker och en nypa salt och låt löken karamelliseras.
Tillsätt lagerblad, timjan, fond, vatten, öl och worcestershire.
Låt koka ihop i cirka 30 minuter. Red av med majsstärkelse vid behov.
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.
Finriv 100 g ost på ett rivjärn.
Pressa potatisen genom en potatispress.
Vispa i smör och därefter mjölk och ost. Krydda med salt och peppar.
Riven potatis och rotfrukter som morot, palsternacka och rotselleri blandas med en luftig pannkakssmet och smaksätts med Touch of Taste Grönsaksfond och färsk timjan. Tillsammans med krispigt stekt rimmat sidfläsk blir det en rustik och smakrik rätt som gör sig utmärkt med en klick rårörda lingon.
Överblivet kött får nytt liv i denna franska gratäng där det mixas med rotfrukter, grädde, Touch of Taste Brun Kalvfond och dijonsenap till en mustig fyllning. Ett fluffigt potatismos med lagrad ost breds över och gratineras gyllene i ugnen – en perfekt rätt för att ta vara på rester och samtidigt bjuda på riktig comfort food.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.