En klassisk vitvinssås som passar till både fisk och gröna rätter. Gör en bas och smaksätt på olika sätt. Exempelvis mixa ner färska örter som basilika och dragon, gör likt en Sandefjordsås med tångkaviar och gräslök eller för hetta sambal oelek.
Ingredienser
Lagom för: ca 1 liter färdig sås
40 g finhackad schalottenlök
5 g finhackad vitlök
20 g Rama Mat&Bak
3 dl vitt vin
700 g Rama Mat 15%
5 g Salt
2 g vitpeppar
1 lagerblad
1 g cayennepeppar
40 g Rama Mat&Bak
Smaksättning 1
Tångkaviar och gräslök
Smaksättning 2
Basilika/babyspenat
Smaksättning 3
Sambal oelek
Tillagning
Smält Rama matfett i en kastrull, stek schalottenlök och vitlök ett par minuter utan att det tar färg. Häll på vin och lagerblad.
Koka bort alkoholen ett par minuter. Tillsätt Rama Mat 15% och resterande kryddor. Låt sjuda ca 10 min.
Blanka av såsen med Rama matfett och sila. Smaka av med salt och peppar.
Red av med maizena om tjockare sås önskas.
Artiklar från receptet och fler recept från Rama Professional
Använd bananer som börjar bli bruna och skapa en servering full av små frasiga banana bites med en touch av apelsin. Tillsammans med en len chokladsås, glass och Rama Visp så blir det en perfekt efterrätt för sharing.
Svinnsmart blomkålssoppa med grönsaksspett och kryddsmör
En krämig blomkålssoppa som fungerar vid alla tillfällen och innehåller ingredienser som finns att få tag på året runt. Ta tillvara på blasten, rosta den och använd den till att garnera med. Denna rätt passar alla oavsett allergier!
En härligt krämig och mustig rätt omtyckt av många. Fyllningen och tomatsåsen går att variera utefter vad säsongen bjuder på. I det här recepten görs en helt vegetarisk fyllning men den kan blandas ut med mer eller mindre kött.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.