Återskapa gamla bullar till lyxiga bakverk! På kort tid förvandlas de gamla torra bullarna eller bröden till utsökta saftiga bakverk med fantastiska smaker.
Ingredienser
Lagom åt: 8 personer
8 st små gamla bullar
Mandeltopping
100 g mandelmjöl
100 g strösocker
15 g honung
2 g salt
2 g vaniljsocker
35 g smör, mjukt
40 g äggvita
10 g vetemjöl
Servering
50 g strösocker
50 g vatten
1 citron, zest
5 st plommon, (gör en kompott stek med socker och smör)
8 skivor bröd, tjocka (Brioche eller bullar)
sötmandel, hyvlad
florsocker
Saffransganache
150 g vit choklad
0,5 g saffran
100 ml vispgrädde
Tillagning
Mandeltopping
Blanda mandelmjöl, strösocker, honung, salt, vaniljsocker och smör.
Tillsätt äggvitan och blanda homogent och vetemjölet till sist.
Undvik att röra ner för mycket luft. Sätt ugnen på 180°.
Koka upp socker med vatten och slå över citronzest, låt svalna.
Skär av kanterna från bullarna och pensla båda sidorna med sockerlagen.
Lägg på plommonen med lite mellanrum över hela brödskivan.
Spritsa eller bred på mandelfyllningen ovanpå plommonkompotten och täck med hyvlad mandel.
Baka bostocken i ca 15 minuter beroende på ugn.
Pensla med sockerlag direkt efter ugnen och pudra med florsocker innan servering.
Om man vill piffa den lite extra kan man lägga på lite saffransganache i botten på bullen.
Saffransganache
Börja med att värma upp grädde tillsammans med saffran.
Hacka chokladen i bitar och häll den varma saffransgrädden över.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.