En frisk och somrig rätt där söt mango och syrlig passionsfrukt möter krabbans sälta i en rustik servering med dill och citron. Perfekt som förrätt eller lätt lunch. På bilden används Boule Rustik med spelt, men det passar lika bra med de andra varianterna av Boule Rustik som ingår i mixlådan.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
10 st Boule Rustik
500 g krabbkött
250 g mango
180 g rödlök
10 salladsblad
1 passionsfrukt (köttet)
100 g färskost
10 msk olivolja
10 kvistar dill (finhackad)
Saften från 5 citroner
Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning
Grädda brödet i 5–8 minuter på 200° C.
Strimla krabban och krydda med salt, peppar, citronsaft, dill, olivolja och en sked färskost.
Skär den råa mangon i tunna skivor och rödlöken i klyftor.
Dela brödet på mitten.
Strö den kryddade krabban över den undre halvan av brödet och lägg på växelvis skivor av mango och lök.
Lägg till några blad av sallad och några passionsfruktskärnor.
Focaccia Romana bjuder in till det äkta italienska köket med sin lena textur och den delikata smaken av olivolja. Denna enkla men sofistikerade rätt kräver endast ett fåtal ingredienser och funkar lika bra året runt, oavsett säsong. En hyllning till den traditionella smaken av Italien!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.