Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Braxenburgare med dansk remoulad

Recept skrivet av
Mattias Larsson
En hållbar fiskburgare som har allt -den enkla och goda braxenburgaren serveras i ett frasigt stekt bröd med krispig sallad, sval tomat, lite het krispig rödlök och en klassisk krämig dansk remoulad, baserad på "Hellmanns`s Professional" majonnäs.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Braxenburgare:
  • 800 g braxenfärs
  • 2 tsk salt
  • 200 g majonnäs HELLMANN`S Professional
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 krm cayennepeppar
  • 50 g kapris
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 dl panko
Dansk remoulad:
  • 3 dl majonnäs HELLMANN`S Professional
  • 1 tsk gul curry
  • 250 g pickles (utan lag)
Montering:
  • 3 tomater
  • 1-2 rödlökar
  • 10 salladsblad
  • 10 hamburgerbröd

Tillagning

Braxenburgare

  1. Lägg braxenfärs och salt i en matberedare. Mixa tills färsen ”drar ihop sig”.
  2. Tillsätt majonnäs, citronsaft och cayennepeppar. Mixa, igen tills det drar ihop sig.
  3. Hacka och blanda ner kapris och dill.
  4. Forma burgarna och panera de i panko.
  5. Stek de i olivolja några minuter på varje sida tills de är genomstekta och har en gyllene och frasig yta.

Dansk remoulad

  1. Finhacka pickles och lägg i en skål.
  2. Tillsätt curry och majonnäs och blanda ihop. 

Montering

  1. Skiva tomat och rödlök.
  2. Rosta hamburgerbröden och montera ihop burgaren.

Från receptet

Professional majonnäs 50% 5L
127126, HELLMANN´S, Spanien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Vegetarisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från "Tack för maten"

Recept

Kryddsotad kammussla med banan- och limesalsa

Kryddiga kammusslor får sällskap av en sötsyrlig och het salsa, baserad på ekologiska bananer och lime. Tillsammans med en het krämig chilimajo och krispigt rispapper så blir det en förrätt med livliga och ljuvliga smaker.
Recept

Kaffemarinerad lammrygg med råstekt broccoli, kaffesmör och parmesanost

Kaffemarinerad lammrygg med ljummen sallad av bakade tomater, råstekt broccoli och parmesanost samt kaffesmör. En kryddig rätt med djupa smaker, baserad på Arvid Nordquist kaffe "Chefs Blend". Kaffets kryddiga citrustoner ger smak åt lammet. Serveras med ett brynt smör smaksatt med kaffe och sherryvinäger, och en ljummen och umamirik tomatsallad.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.