Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Brioche med sesamfyllning

Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
En söt bulle med sesamfyllning. Det är inte så stor skillnad från vår klassiska bulle. Det är mer ägg och smör i briochen och inte lika mycket socker som i svensk vetedeg.

Ingredienser

Bröd:

  • 1000 g manitoba cream
  • 260 g mjölk
  • 260 g ägg
  • 290 g fördeg (se fördeg till baguette)
  • 160 g socker
  • 40 g jäst
  • 18 g salt
  • 270 g smör

Sesamfyllning:

  • 500 g sesamfrö
  • 500 g smör
  • 500 g socker

Till pensling:

  • ljunghonung

Tillagning

Dag 1

  1. Se till att alla ingredienser är kylskåpskalla.
  2. Kör degen slät och smidig med alla ingredienser förutom smöret.
  3. Blanda i smöret mot slutet i tre omgångar.
  4. När smöret är ordentligt blandat med degen ska degen vila 30 minuter i rumstemperatur. Sedan ställer du in den i kylen över natten.

Dag 2

  1. Kavla och forma degen till önskad form och jäs den i rumstemperatur.
  2. Pensla bröden med uppvispat ägg.
  3. Baka i varmluftsugn på 200° cirka 15 minuter.
  4. Fyllning: Rosta sesamfröna gyllenbruna på 180°.
  5. Mixa de varma fröna i matberedare tills massan blir flytande.
  6. Blanda i socker och smör.
  7. Stryk på ett tunt lager ljunghonung och sedan sesamfyllningen på bulldegen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.