Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptet kommer från vinnaren av Lantmännen Cerealias baktävling för offentliga kök. Tävlingen gick ut på att deltagarna skulle använda rester från mat och stoppa i brödet, i detta fall Chili sin carne.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 5 dl vegetarisk chili con carne (chili sin carne)
  • 2 paket torrjäst
  • 6 dl havredryck
  • 3 msk sirap 
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl olja
  • 1 1/2 l eko vetemjöl (kan behövas mer)

Tillagning

  1. Mixa chili sin carnen.
  2. Värm havredrycken.
  3. Häll vetemjöl, torrjästen, sirap, salt, olja och Chili sin carnen i en bunke.
  4. Tillsätt mjölken och blanda allt till en smidig deg.
  5. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt.
  6. Forma 4 limpor.
  7. Låt jäsa i en timme.
  8. Pensla brödet med lite sirap utrört i vatten och strö på lite solrosfrön. 
  9. Grädda i 190–200 grader till innertemperatur är 95 grader.

Artiklar från receptet | Fler recept från Lantmännen

Hållbara Val
Vetemjöl 1,5kg
621573, KUNGSÖRNEN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
  • Från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Vegobollar med gräddsås

Upplev smakrika vegobollar serverade med krämig gräddsås, följt av rårörda lingon och förhöjd med den uppfriskande crunchen från pressgurka.
Recept

Crispy Fillet / Crispy Nugget med syrade grönsaker

Crispy Fillet / Crispy Nugget i salladsskålar med syrade grönsaker och chilisås.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.