Muffins med choklad och hasselnötter som toppas med en härlg frosting.
Ingredienser
Lagom åt: 9 stora muffinsformar eller 18 normalstora.
100 g smör, rumstempererat
2½ dl strösocker
3 ägg
100 g choklad
1 dl grovhackade hasselnötter
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
Chokladfrosting
200 g mörk choklad 70 %
275 g osaltat smör, rumstempererat
150 g florsocker (2,5 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
2 g salt (0,25 tsk)
ev. flingsalt att strö över
Tillagning
Sätt ugnen på 225° C (eller 210° C varmluft).
Rör ihop smör och socker poröst. Tillsätt ägg, ett i taget, under omrörning.
Grovhacka chokladen. Blanda ihop choklad, nötter, havregryn, mjöl, bakpulver och kanel i en separat skål. Rör ner blandningen i smeten.
Klicka ut smeten i 9 stora muffinsformar eller 18 normalstora.
Grädda stora muffins ca 20 min i nedre delen av ugnen. Normalstora muffins ca 12 min i mitten av ugnen.
Låt svalna något innan servering.
Chokladfrosting
Hacka choklad och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Vänd ner den smälta chokladen och vänd runt tills allt är jämnt blandat. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter för att stelna lite.
Spritsa frosting på varje cupcake och strö över flingsalt om du vill.
Dekorera med det som önskas. Här har det gjutits dödskallar för halloween exempelvis.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.