En riktig favoritpasta som funkar både till vardags och till fest! Örtsmöret går fint att göra i förväg och förvara i kylskåp så går det snabbt att steka kyckling och svänga ihop pastan. Tillsammans med sparris, citron och vitlök får du en pastarätt som snabbt blir en favorit.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tillagningstid: ca 35min
7-8 st majskycklingbröst
olivolja
2 ½ st vitlöksklyfta
saft från 2-3 citroner
salt och peppar
1250 g papardelle (eller annan pasta)
63 g rostade hasselnötter
rivet skal från 2-3 citroner
2-3 knippen grön sparris
ev strimlad röd chili
Dragonsmör:
2-3 krukor färsk dragon
2-3 krukor bladpersilja (ca 2 dl hackad)
320 g rumstempererat smör
5 st stora vitlöksklyftor
2.5 dl finriven parmesan eller peccorino
rivet skal från 2-3 citroner
2-3 msk citronsaft
Salt och peppar
Tillagning
Hacka örterna till smöret grovt (då går det lättare mixa sönder dem) och mixa med vitlök, parmesan, skal och saft från citron samt salt och peppar till en grön massa.
Tillsätt smöret och mixa tills du har ett slätt grönt smör.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i en krossad vitlöksklyfta.
Stek kycklingen så den får fin färg på båda sidor, pressa över citronsaft, sänk temperaturen och lägg på ett lock och låt kycklingen fortsätta bakas i ca 10 minuter, tills den är genomlagad eller har en innertemperatur på ca 72 grader. Låt kycklingen vila under tiden du kokar pasta.
Häll tillbaka den avrunna pastan i grytan med ca 1 dl pastavatten och dragonsmöret.
Blanda runt med en träslev eller slickepott tills smöret smält och blandats med pastavattnet som en sås runt pastan. Smaka av med salt.
Skiva kycklingen och sparrisen och toppa pastan med detta, samt chili om så önskas.
Avsluta med hackade rostade hasselnötter samt eventuellt mer parmesan. Servera genast.
Fler recept från Guldfågeln
Vi rekommenderar
Recept
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Den kanske finaste styckningsdetaljen som kan vara bas i så många olika kycklingrätter. Här har den bakats i ugn med honung och vinäger för att sedan serveras med en cidersås med äpple, lök och timjan. Underbara smaker både när det gäller kyckling och tillbehör. Ät och njut!
Fantastiskt saftiga majskycklingben som först rostas i ugn och sedan glaseras med en spännande sås av soja, ananasjuice och rödvinsvinäger. Servera med en frisk kålsallad. Passar perfekt som enklare måltid eller på buffé. För en större måltid passar det också att servera med färsk pasta, ris eller pressad potatis.
Ugnsstekt majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Gott och lättlagad rätt som går hem hos både stora och små. Låt ugnen göra jobbet genom denna rätt med majskycklingklubbor. Guldfågeln producerar måltidslösningar av svensk kyckling av högsta kvalitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.