Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Crab fried rice

Recept skrivet av
Farang
Sharefood från Farang med sydostasiatiska smaker.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
  • 1 liter färdigkokt, kylskåpskallt jasminris
  • 2 st fint skurna vitlöksklyftor
  • 2 st fint skurna thaichili
  • 5 msk Crab Paste (finns att köpa på välsorterade asiatiska livsmedelsaffärer)
  • soja
  • fisksås
  • 4 st ägg
  • matolja
  • ca 500 g fläsksida med kappa
  • risvinäger
  • salt

Tillagning

Fläsksida

  1. Picka många små hål i kappan på fläsksidan.
  2. Mixa salt & risvinäger till ”snöbollskonsistens” och gnid in kappan på fläsksidan med blandningen så det täcker ordentligt. Det ska gärna vara ett tjockt lager.
  3. Låt stå i rumstemperatur och låt saltmassan stelna, lägg sedan in i kylskåp över natten.
  4. Skrapa av saltblandningen och torka av kappan noggrant.
  5. Värm ugnen till 200º varmluft.
  6. Lägg fläsksidan på ett bakplåtspapper med kappan nedåt. Placera även smörpapper ovanpå samt applicera tyngd så att fläsksidan bakas i ugnen under press.
  7. Baka i 20 minuter.
  8. Ta bort tyngden och häll av eventuellt fett, vänd fläsksidan så att kappan är uppåt och ställ in i ugnen igen.
  9. Sänk temperaturen till 160º och baka i 40 min, låt sedan svalna.

Riset

  1. Hetta upp en wokpanna till hög värme.
  2. Knäck 2 ägg i lite matolja och stek dem hastigt samtidigt som du rör ut dem så att äggsmeten bildar ett tunt lager i botten av wokpannan.
  3. Tillsätt halva mängden av riset och stek tillsammans med äggsmeten under konstant omrörning. Använd sleven till att finfördela riset och äggsmeten.
  4. Tillsätt hälften av vitlök och chili och stek hastigt utan att vitlöken bränns.
  5. Tillsätt halva crabpastan, soja och fisksås för lagom sälta.
  6. Ställ åt sidan och upprepa proceduren en gång till med andra halvan av ingredienserna.
  7. Slå ihop det stekta riset och lägg upp på serveringsfat.
  8. Skär lagom mängd saltad fläsksida i mindre bitar och lägg på det stekta riset.

Mer från Farang

Recept

Sataysås till brysselkål & aubergine

Sharefood från Farang -  en meny bygger på sydostasiatisk matkultur. 
 
Recept

Kyckling Kra Pao

Smakrik kycklingwok från Farang ämnade att dela vid bordet för att skapa en gemensam upplevelse. 
 
Recept

Asiatisk kålsallad

Kålsallad med bananblommor och smaker från sydostasien.
Inspiration

Farang - sharefood med sydostasiatiska smaker

På Farang serveras maten i enlighet med det sydostasiatiska tankesättet, med fokus på sharefood och autentiska smaker. Här används högkvalitativa råvaror och traditionella sydostasiatiska tillagningsmetoder. Allt som serveras är ett hantverk tillagat från grunden i restaurangens öppna kök.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.