Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Crème au chocolat

Recept skrivet av
Anders Berglund
Frukosttrenden är här för att stanna. En av alla franska klassiker är crème au chocolat.

Ingredienser

  • 80 g rumstempererat smör
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 150 g mjölkchoklad 40 %
  • 400 g vispgrädde

Tillagning

  1. Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader.
  2. Koka upp grädden.
  3. Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs, i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott. Temperaturen får aldrig gå ner till under 35 grader när du arbetar in grädden i chokladen.
  4. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35-40 grader. Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i chokladblandningen med en stavmixer.
  5. Täck med plastfilm (plasten ska vara i direktkontakt med krämen).
  6. Låt stå i rumstemperatur i 2-3 timmar så att krämen kristalliseras.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.