Smakrik och saftig kyckling i krämig sås med klassisk smaksättning av dragon och dijonsenap som ger rätten en fransk touch. Serveras med färgglada rotfrukter.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1,2 kg Lönneberga Kycklingbröstfilé, kyld
5 msk smör
5 dl vispgrädde
5 msk torkad dragon
2,5 msk dijonsenap
5 msk kycklingfond
5 dl vatten
5 dl crème fraiche
5 tsk vitvinsvinäger
1,5 tsk flytande honung
450 g sockerärter, skivade
2 krukor färsk dragon, plockade blad
salt och svartpeppar
Rostade rotfrukter
2 kg blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, rotselleri)
5 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
Tillagning
Rostade rotfrukter
Skär rotfrukterna i bitar om 3 cm. Blanda med olja, salt och peppar.
Rosta i ugn 200°C cirka 25 minuter, rör om någon gång för jämn tillagning.
Kyckling
Salta och peppra bröstfiléerna. Stek i smör i cirka 3 minuter på varje sida i en stekpanna med hög kant. Ta upp och lägg på ett fat.
Häll ned grädde, dragon, dijonsenap och fond i pannan, rör runt och låt sjuda ett par minuter.
Tillsätt vatten, crèmefraiche, 1,5 tsk salt, vinäger och honung. Rör till en slät sås. Lägg i de stekta kycklingbröstfiléerna och sjud ytterligare 5 minuter tills kycklingen är helt klar.
Servering
Toppa kycklingen med finstrimlade sockerärter och dragonblad. Servera tillsammans med rotfrukterna.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.