Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

Recept skrivet av
Guldfågeln
Den kanske finaste styckningsdetaljen som kan vara bas i så många olika kycklingrätter. Här har den bakats i ugn med honung och vinäger för att sedan serveras med en cidersås med äpple, lök och timjan. Underbara smaker både när det gäller kyckling och tillbehör. Ät och njut!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
Tillagningstid: ca 60min

  • 5 st dubbel majskycklingbröstfilé med skinn
  • 2-3 dl honung
  • 2-3 msk äppelcidervinäger
  • 2-3 dl nötter, lätt rostade (pistage, mandel, valnöt)
  • 10 st timjankvistar
  • 2-3 st äpple, tärnat
  • 3 st gul lök, finhackad
  • 7-8 dl äppelcider, torr
  • 7-8 dl kalvbuljong
  • 5 dl vispgrädde + vispad grädde till servering
  • 5 l bladspenat, färsk
  • 5 st bananschalottenlökar, finhackade
  • 250 g smör
  • salt

Tillagning

Kyckling

  1. Krydda dubbelbrösten med salt och peppar och stek det gyllene på båda sidor i smör.
  2. Tillsätt honung och vinäger och baka i ugn 150°C till en innertemp. 72°C.
  3. Ös med honung då och då så att den får fin glasering.
  4. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila. Toppa med nötter.

Sås 

  1. Fräs äpple, lök och timjan gyllene i smör.
  2. Tillsätt äppelcider och koka ihop tills hälften återstår.
  3. Tillsätt kalvbuljong och koka ihop igen tills hälften återstår.
  4. Tillsätt grädden och koka i ca 5 min och sila av såsen ner i en ny kastrull.
  5. Smaka av med salt och red ev. såsen.

Servering

  1. Vid servering vänd ned 0,5 dl lättvispad grädde i såsen för fin melering.
  2. Fräs spenaten ca 1 min i smör tillsammans med finhackad schalottenlök. Krydda med salt.
  3. Servera kycklingen med spenaten och ev. rostad potatis.
 

Artiklar från receptet | Fler recept

Majskycklingfilé med skinn dubbel 5kg
484873, GULDFÅGELN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Citronmajskyckling, pasta med dragonsmörsås, grön sparris & rostade hasselnötter

En riktig favoritpasta som funkar både till vardags och till fest! Örtsmöret går fint att göra i förväg och förvara i kylskåp så går det snabbt att steka kyckling och svänga ihop pastan. Tillsammans med sparris, citron och vitlök får du en pastarätt som snabbt blir en favorit.
Recept

Glaserade majskycklingben med kålsallad

Fantastiskt saftiga majskycklingben som först rostas i ugn och sedan glaseras med en spännande sås av soja, ananasjuice och rödvinsvinäger. Servera med en frisk kålsallad. Passar perfekt som enklare måltid eller på buffé. För en större måltid passar det också att servera med färsk pasta, ris eller pressad potatis.
Recept

Ugnsstekt majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel

Gott och lättlagad rätt som går hem hos både stora och små. Låt ugnen göra jobbet genom denna rätt med majskycklingklubbor. Guldfågeln producerar måltidslösningar av svensk kyckling av högsta kvalitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.