Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Falafeltallrik med krämig hummus
Recept skrivet av
Santa Maria
Ett urval av meze med krispig falafel, krämig hummus, syrlig morotssallad och rödkål. En tallrik full av smak och textur!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Falafel:
400 g torkade kikärtor (blötlagda över natten) eller 2 burkar (à 400 g) kokta kikärtor, avrunna
1 medelstor lök, hackad (ca 150 g)
60 g färsk koriander, hackad
60 g färsk persilja, hackad
30 g färsk mynta, hackad
30 g Santa Maria Shawarma Seasoning
15 g bakpulver
5 g bikarbonat
Salt efter smak
Olivolja (till stekning)
Liba-bröd eller Santa Maria Tortillas
Hummus:
1 burk (400 g) kikärtor (sköljda och avrunna) eller 400 g kokta kikärtor
45 g Santa Maria Tahini Sauce
45 ml olivolja, plus extra till servering
30 ml citronsaft
60 ml vatten (mer vid behov)
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt efter smak
Aubergineröra:
2 stora auberginer (ca 600 g)
30 g Santa Maria Harissa Sauce
60 ml olivolja
Salt och peppar efter smak
Morotssallad:
300 g morötter, skalade och strimlade
50 g Santa Maria Preserved Lemon Paste
0,5 tsk salt
Picklad rödkål:
300 g rödkål, tunt skivad
40 g Santa Maria Preserved Lemon Paste
0,5 tsk salt
2 msk olivolja
Tillagning
Falafel
Mixa kikärtor, lök, vitlök, koriander, persilja, mynta och Shawarma Seasoning i en matberedare. Salta efter smak.
Tillsätt bakpulver och kikärtsmjöl (eller ströbröd) och mixa till en jämn smet.
Häll över smeten i en skål, täck över och låt vila i kyl i minst 2 timmar.
Forma smeten till små bollar eller biffar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek falafeln i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga runtom (ca 4–5 minuter per omgång).
Låt rinna av på hushållspapper och servera varma.
Hummus:
Mixa kikärtor, Tahini Sauce, olivolja, citronsaft, vitlök och salt I en matberedare.
Tillsätt vatten och mixa till en slät konsistens. Justera med mer vatten om det behövs.
Häll upp I en skål, ringla över lite olivolja och servera med falafel och grönsaker.
Aubergineröra:
Värm ugnen till 200 °C. Picka auberginerna med en gaffel och lägg dem på en plåt.
Rosta i 30–40 minuter tills de är mjuka och skalet har svartnat.
Låt svalna, ta bort skalet och mosa fruktköttet.
Blanda den mosade auberginen med Harissa Sauce och olivolja. Krydda med salt och peppar.
Servera kall eller rumstempererad.
Morotssallad:
Blanda morötter, Preserved Lemon Paste och salt.
Låt stå i 30 minuter före servering.
Picklad rödkål:
Blanda alla ingredienser väl.
Låt stå i minst 30 minuter, rör om då och då, så att kålen picklas jämnt.
Servering:
Lägg upp falafel på ett fat. Lägg klickar av hummus och aubergineröra vid sidan.
Fördela morotssallad och picklad rödkål runtom.
Servera med Liba-bröd eller Santa Maria Tortillas.
147658, Santa Maria, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
138256, Santa Maria, Storbritannien
{{jmfprisString}}
{{jmfPrisDeladString}}
147670, Santa Maria, Storbritannien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
147676, Santa Maria, Storbritannien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Fler recept från Santa Maria
Vi rekommenderar
Recept
Harissa chicken soup
Värmande tomatsoppa med kyckling och Nordafrikansk harissa. Servera med örtig chermoula-yoghurt och varma tortillabröd!
Vi rekommenderar
Recept
Shawarma wrap med kyckling och tahini
Shawarma-kryddad kyckling, färska grönsaker och krämig tahini inlindat i en mjuk tortilla. Ett fräscht alternativ till den älskade kebabrullen!
Vi rekommenderar
Recept
Shawarma-nachos med harissa
Nachotallrik med shawarma-färs, granatäpple, hummus och harissa. En mexikansk klassiker med smaker från östra Medelhavet!