Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Klassisk frukosträtt och en av många rätter på Bistrotekets frukostmeny.
Ingredienser
Fattiga riddare
8 skivor brioche
Smör till stekning
Kanel och strösocker
Vaniljglass
12 äggulor
7 dl grädde
3 dl mjölk
2 dl socker
4 st vaniljstänger
20 g ekchips
Tillagning
Dag 1:
Gräddmjölk till glass
Koka upp grädde och mjölk med ekchipsen och vaniljstängerna.
Låt sedan stå i kylskåp över natten.
Dag 2:
Glass
Vispa äggulor och socker pösigt.
Blanda ihop äggen med gräddmjölken och värm upp smeten till 84°.
Låt svalna, sila av och kör i glassmaskin.
Fattiga riddare
Stek briochen i rikligt med smör.
Vänd ner de nystekta skivorna i kanelsockret så att det fastnar rikligt på båda sidorna.
Servera varma ihop med vaniljglass.