Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Fetaostgratinerad rödbetsgratäng med lammfärsspett och myntasallad
Recept skrivet av
Mattias Larsson
Denna smakrika rätt kombinerar en krämig och syrlig gratäng med saftiga lammfärsspett, och den fräscha myntasalladen tillför en uppfriskande touch.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Lammfärsspett
2 st vitlöksklyftor
1,2 kg lammfärs
3 ägg
2 msk pressad citronsaft
Salt, olivolja och smör
10 st grillspett
Fetaostgratinerad rödbetsgratäng
1 kg Magnihill tärnade rödbetor
8 dl Arla ekologisk crème fraiche
300 g fetaost
salt
Sallad
4 st gemsallad
4 st röd endive
2 rödlökar
1 dl finstrimlad mynta
½ dl pressad citronsaft
¼ dl olivolja
flingsalt
Tillagning
Lammfärsspett
Riv eller pressa vitlöken till lammfärsen.
Blanda samtliga ingredienser till lammfärsspetten och smaka av med salt.
Forma färsen runt grillspetten.
Stek lammfärsspetten i olja och smör ca 5 minuter runt om tills de är fint brynta och lätt rosa inuti.
Fetaostgratinerad rödbetsgratäng
Värm ugnen till 175 C.
Blanda betorna med creme fraiche och smaka av med salt.
Lägg blandningen i en ugnsfast form.
Smula över fetaosten och ugnsbaka i ca 20 minuter.
Sallad
Plocka loss salladsbladen.
Skala, halvera och skiva rödlöken.
Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av den med flingsalt.
Servering
Lägg upp salladen och lägg på lammfärsspettet.
Servera gratängen apart.
Artiklar från receptet
Hållbara Val
371619, Arla® Pro, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
123586, Magnihill, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg