2 st gurkor, halverade, urkärnade och skurna i skivor
3 st rödlök, finstrimald
700 g minitomater av blandade sorter
500 g kalamataoliver
1 kg sallad blandade sorter
2 krukor basilika
5 st lime delade i halvor
Tillagning
Skär fetaosten i 10 skivor och marinera i 1 dl tajinsalt.
Tajinsalt
Mortla tajin och salt grovt i mortel.
Örtvinägrett
Mixa vinäger, örter, vitlök och senap i blender.
Mixa i olja försiktigt.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Sallad
Blanda tomat, gurka, rödlök, oliver i en bunke och slå örtvinägrett och blanda och smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg sallad i botten på en tallrik och dela upp grönsaksblandningen över salladen.
Slå dressingen som är kvar i bunken över salladen. Lägg 3 bitar melon och en skiva melon på varje tallrik.
Garnera med basilika och en limehalva till hälften doppad i tahjinsalt.
Mer från restaurang Monique
Vi rekommenderar
Restaurang Monique i surfparadiset Apelviken
I surfparadiset Apelviken i Varberg har ägarna till restaurang Monique skapat en fantastisk mötesplats med en makalös utsikt över stranden och havet. Internationella smakinfluenser, svenska råvaror och stabila glas, som inte blåser bort så lätt, präglar den populära restaurangen. Köksmästare Magnus Westerlund är en av fem delägare.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.