Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fish taco med Pico de gallo

Recept skrivet av
Restaurang Monique
Fish taco med Pico de gallo, limeaioli, krispsallad, picklad jalapeño och koriander.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 2000 g torskfilé
  • Flingsalt

Tempurasmet

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 4,5 dl maizena
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 4 dl mineralvatten
  • 4 st ägg

Pico de gallo

  • 8 st kvisttomater tärnad 0.5x0.5cm
  • 2 st silverlök (fint hackad)
  • 4 st jalapeño (fint hackad)
  • 50 g koriander (fint hackad)
  • 3 st lime (saft & rivet skal)
  • 1 st vitlöksklyfta (riven)
  • salt

Limeaioli

  • 4 dl majonnäs
  • 2 st lime (saft & rivet skal)
  • 1 st vitlöksklyfta (riven)
  • salt & svartpeppar

Picklad jalapeño

  • 5 st jalapeño (skuren i tunna fina ringar)
  • 1 dl risvinäger
  • 1 dl socker

Till servering

  • 30 st majstortillas
  • 4 huvud krispsallad
  • 50 g koriander
  • 5 st lime, dela i 30 klyftor

Tillagning

  1. Skär torsken i 30 jämnstora strimlor.
  2. Torrimma genom att strö flingsalt över.

Tempurasmet

  1. Sikta ner vetemjöl, maizena, bakpulver och salt i en bunke, rör i hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av vätskan och ägget, vispa ihop till en smet.
  2. Doppa torsken i smeten och fritera i 175 g olja tills gyllenbruna.
  3. Låt rinna av på papper och krydda med salt.

Pico de gallo

  1. Blanda allt och smaka av med salt.
  2. Låt marinera i 20 minuter.
  3. Häll av vätskan i en sil.

Picklad jalapeño

  1. Koka upp vinäger och socker, låt svalna.
  2. Lägg i jalapeñon och låt stå över natten.

Till servering

  1. Stek tortillan i torr stekpanna 10 sekunder på varje sida. Lägg 3 st tortilla på varje tallrik.
  2. Lägg sallad i botten och pico de gallo ovanpå.
  3. Lägg på fisken och spritsa limeaioli över fisken.
  4. Garnera med picklad jalapeño, koriander och limelyftor.

Mer från restaurang Monique

Restaurang Monique i surfparadiset Apelviken

I surfparadiset Apelviken i Varberg har ägarna till restaurang Monique skapat en fantastisk mötesplats med en makalös utsikt över stranden och havet. Internationella smakinfluenser, svenska råvaror och stabila glas, som inte blåser bort så lätt, präglar den populära restaurangen. Köksmästare Magnus Westerlund är en av fem delägare.
Recept

Carpaccio på svensk ryggbiff

Carpaccio på svensk ryggbiff med chili- och yuzumajonnäs, saltrostade mandlar, surdegskrutonger, ruccola och parmesan.
Recept

Vegetarisk rice bowl med koreansk pannkaka

Vegetarisk rice bowl med koreansk pannkaka, chili- och korianderpicklad gurka, morot, böngroddar, kimchi, koriander och sesamfrön.
Recept

Fetaostsallad med vattenmelon

Fetaostsallad med vattenmelon, tajin, tomater, gurka, rödlök, kalamataoliver, basilika och lime.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.