Skär fänkål, morot och gul lök i mindre bitar om ca 1 cm. Skiva vitlöken tunt.
Fräs på grönsaker och kryddor i olivolja i ca 3 minuter. Tillsätt därefter tomatpurén och fräs i ytterligare 2–3 minuter.
Slå i vatten, fiskfond, hummerfond och saffranspasta. Tillsätt timjan och lagerblad och låt småkoka i ca 20 minuter.
Tärna tomater, lax och sej. Lägg tomat och fisk i en gryta och låt småkoka tills fisken är klar (ca 5 minuter). Lägg i räkorna och smaka av med vinäger, salt och peppar.
Blanda färskost med senap, kryddpuré och lite nymald svartpeppar.
Lägg upp soppan i tallrik. Forma färskosten till ett ägg. Garnera med lite plockad dill.
En Wallenbergare gjord på riktigt finmalet kött. Den ska resa sig likt en sufflé och sedan serveras med brynt smör, rårörda lingon och små gröna ärtor.
Saftiga och italienskt kryddiga köttbullar, tillagade i en rustik tomatsås, är en enkel väg till en lyckad lunch. Köttet kan varieras efter smak och ekonomi och såväl lamm som magert fläskkött ger riktigt goda bullar.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.