Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fläsksida med ingefärsglaze

Recept skrivet av
Wictor Winqvist & Melvin Glimstål
Långbakad fläsksida med smak av ingefära, vitlök och honung.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Fläsksida

  • 1 kg fläsksida med svål
  • 20 g salt
  • 5 klyftor vitlök
  • 10 kvistar timjan
  • 10 kvistar rosmarin

Ingefärsglaze

  • 1 l fläskfond
  • 30 g ingefära
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 80 g honung

Tillagning

Fläsksida

  1. Sätt ugnen på 80° ånga.
  2. Strö saltet över hela fläsksidan och stoppa i en vakuumpåse. Lägg i resterande ingredienser och förslut påsen. 
  3. Baka i ångugnen över natten (minst 8 timmar).
  4. Kyl ner fläsksidan och plocka bort svålen. Skär ned den i önskade bitar. 
  5. Glaza fläsksidan med ingefärsglazen och rosta sedan av i ugnen på 230° tills den har fått en härlig gyllenbrun färg. 
  6. Ta ut ur ugnen och pensla på ytterliggare ett lager och servera sedan varm med lite julienne på ingefära och körvel.

Ingefärsglaze

  1. Skär vitlöken och ingefäran i mindre bitar. 
  2. Reducera fonden till ungefär hälften är kvar i kastrullen. 
  3. Lägg sedan i vitlök, ingefära och honung och reducera till önskad konsistens och sila.

Se också

Inspiration

Fatservering, ett härligt sätt att servera julbord

Hur skapar man en mysig och hemtrevlig julkänsla på en restaurang som inte serverar ett klassiskt julbord? Det var den uppgiften som Melvin Glimstål och Wictor Winqvist fick av oss på Martin & Servera. Läs intervjun här och ta del av deras recept.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.