Långbakad fläsksida med smak av ingefära, vitlök och honung.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Fläsksida
1 kg fläsksida med svål
20 g salt
5 klyftor vitlök
10 kvistar timjan
10 kvistar rosmarin
Ingefärsglaze
1 l fläskfond
30 g ingefära
5 st vitlöksklyftor
80 g honung
Tillagning
Fläsksida
Sätt ugnen på 80° ånga.
Strö saltet över hela fläsksidan och stoppa i en vakuumpåse. Lägg i resterande ingredienser och förslut påsen.
Baka i ångugnen över natten (minst 8 timmar).
Kyl ner fläsksidan och plocka bort svålen. Skär ned den i önskade bitar.
Glaza fläsksidan med ingefärsglazen och rosta sedan av i ugnen på 230° tills den har fått en härlig gyllenbrun färg.
Ta ut ur ugnen och pensla på ytterliggare ett lager och servera sedan varm med lite julienne på ingefära och körvel.
Ingefärsglaze
Skär vitlöken och ingefäran i mindre bitar.
Reducera fonden till ungefär hälften är kvar i kastrullen.
Lägg sedan i vitlök, ingefära och honung och reducera till önskad konsistens och sila.
Se också
Vi rekommenderar
Inspiration
Fatservering, ett härligt sätt att servera julbord
Hur skapar man en mysig och hemtrevlig julkänsla på en restaurang som inte serverar ett klassiskt julbord? Det var den uppgiften som Melvin Glimstål och Wictor Winqvist fick av oss på Martin & Servera. Läs intervjun här och ta del av deras recept.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.