Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Glacerad oxbringa med grädd-dragen svartrot

Recept skrivet av
Atria
Denna höstiga, lyxigt möra och saftiga rätt på oxbringa sous vide gör sig fint på à la cartemenyn. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.

Ingredienser

10 portioner

  • 1,8 kg Lithells, rimmad oxbringa, sous vide
  • 1,5 kg gul fast potatis
  • 2 dl Lithells, Köttfond mörk
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1,5 kg svartrot
  • 1 l vispgrädde
  • 1 st citron 
  • 1 msk blandade senapsfrön
  • 1 msk ättikssprit
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 600 g färsk spenat
  • 2 st schalottenlök
  • färsk dragon
  • färsk körvel

Tillagning

  1. Rosta svartpeppar på hög värme i torr panna tills det börjar ryka om den. Krossa den när den svalnat.
  2. Reducera rödvin och fond till 2/3. Smaka av med salt, rostad svartpeppar, lite socker och en klick smör. 
  3. Stycka oxbringan i längder. Värm i 20 minuter på 130°C. Pensla på rikligt med glace och värm i tio minuter till.
  4. Skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i olivolja. Salta och peppra. Efterstek eventuellt i ugn.
  5. Skala svartroten. Koka mjuk i vatten med lite citronsaft. Reducera samtidigt grädden till 1/2. 
  6. Skär ner svartroten och vänd med grädden. Salta och peppra.
  7. Hacka schalottenlöken och sautera i smör och olja. Stek sköljd spenat hastigt.
  8. Salta, peppra och vänd ner hackade örter.
  9. Koka upp senapsfröna med vatten. Skölj sedan av i kallt vatten. Gör samma procedur två gånger.
  10. Koka ihop socker, ättika och vatten. Tillsätt avrunna senapsfrön och koka ihop.

Artiklar från receptet

Köttfond mörk 1L
644658, Lithells, Finland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Oxbringa rimmad sous vide ca 2,5kg
145169, LITHELLS, Europeiska unionen
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Atria

Recept

Sallad med frasstekt kotlettrad & bacon

En proteinrik sallad på frasstekt kotlettrad och bacon och ägg. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.
Recept

Hasselbackskyckling med tomat- och pastasallad

Vardagsenkelt recept som smakar lördagsgott - hasselbackskyckling med krämig örtröra och till det en färsk pastasallad.
Recept

Rimmad fläskbog med primörer och dillyoghurt

Kokt rimmad fläskbog med primörer i buljong och dillyoghurt. Smakrik och uppskattad lunchklassiker som passar utmärkt med milda och varsamt tillagde primörer och dillyoghurt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.