Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Glaserade majskycklingben med kålsallad

Recept skrivet av
Guldfågeln
Fantastiskt saftiga majskycklingben som först rostas i ugn och sedan glaseras med en spännande sås av soja, ananasjuice och rödvinsvinäger. Servera med en frisk kålsallad. Passar perfekt som enklare måltid eller på buffé. För en större måltid passar det också att servera med färsk pasta, ris eller pressad potatis.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 30 st majskycklingben
  • 2-3 dl kikkomansoja
  • 2-3 dl råsocker
  • 1,5 dl ananasjuice
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 10 st vitlöksklyftor, rivna
  • 50 drag nymalen svartpeppar
  • 2-3 msk sesamolja
  • maizena redning
  • 5 msk sesamfrön, blandade
  • matolja
  • salt
  • 15 dl vitkål, fint strimlat
  • 5 st lime, saft och skal
  • 2 dl olivolja
  • 2-3 st krukor mynta, grovt hackad
  • 2-3 st krukor koriander, grovt hackad
  • 2-3 st röd chili, finhackad
  • salt
 

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C. Koka samman soja, socker, ananasjuice, vinäger, vitlök och nymalen svartpeppar i 5 min på medelvärme, red av till simmig konsistens med maizena.
  2. Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form och gnid in med matolja. Krydda med lite salt. Rosta kycklingbenen i ugn 225°C i ca 15 min, därefter penslar du kycklingbenen med såsen och låt steka i ca 20 min till. Kolla så att kycklingbenen är genomstekta och har en temperatur på 82°C.
  3. Ta ut kycklingbenen och pensla en sista gång med såsen och strössla över sesamfrön.
  4. Blanda samman alla ingredienser till kålsalladen och smaka av med lite salt.

Artiklar från receptet | Fler recept

Drumsticks majskycklingben 80-110g/5kg
253534, GULDFÅGELN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

Den kanske finaste styckningsdetaljen som kan vara bas i så många olika kycklingrätter. Här har den bakats i ugn med honung och vinäger för att sedan serveras med en cidersås med äpple, lök och timjan. Underbara smaker både när det gäller kyckling och tillbehör. Ät och njut!
Recept

Citronmajskyckling, pasta med dragonsmörsås, grön sparris & rostade hasselnötter

En riktig favoritpasta som funkar både till vardags och till fest! Örtsmöret går fint att göra i förväg och förvara i kylskåp så går det snabbt att steka kyckling och svänga ihop pastan. Tillsammans med sparris, citron och vitlök får du en pastarätt som snabbt blir en favorit.
Recept

Ugnsstekt majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel

Gott och lättlagad rätt som går hem hos både stora och små. Låt ugnen göra jobbet genom denna rätt med majskycklingklubbor. Guldfågeln producerar måltidslösningar av svensk kyckling av högsta kvalitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.