Fantastiskt saftiga majskycklingben som först rostas i ugn och sedan glaseras med en spännande sås av soja, ananasjuice och rödvinsvinäger. Servera med en frisk kålsallad. Passar perfekt som enklare måltid eller på buffé. För en större måltid passar det också att servera med färsk pasta, ris eller pressad potatis.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
30 st majskycklingben
2-3 dl kikkomansoja
2-3 dl råsocker
1,5 dl ananasjuice
5 msk rödvinsvinäger
10 st vitlöksklyftor, rivna
50 drag nymalen svartpeppar
2-3 msk sesamolja
maizena redning
5 msk sesamfrön, blandade
matolja
salt
15 dl vitkål, fint strimlat
5 st lime, saft och skal
2 dl olivolja
2-3 st krukor mynta, grovt hackad
2-3 st krukor koriander, grovt hackad
2-3 st röd chili, finhackad
salt
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C. Koka samman soja, socker, ananasjuice, vinäger, vitlök och nymalen svartpeppar i 5 min på medelvärme, red av till simmig konsistens med maizena.
Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form och gnid in med matolja. Krydda med lite salt. Rosta kycklingbenen i ugn 225°C i ca 15 min, därefter penslar du kycklingbenen med såsen och låt steka i ca 20 min till. Kolla så att kycklingbenen är genomstekta och har en temperatur på 82°C.
Ta ut kycklingbenen och pensla en sista gång med såsen och strössla över sesamfrön.
Blanda samman alla ingredienser till kålsalladen och smaka av med lite salt.
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Den kanske finaste styckningsdetaljen som kan vara bas i så många olika kycklingrätter. Här har den bakats i ugn med honung och vinäger för att sedan serveras med en cidersås med äpple, lök och timjan. Underbara smaker både när det gäller kyckling och tillbehör. Ät och njut!
Citronmajskyckling, pasta med dragonsmörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
En riktig favoritpasta som funkar både till vardags och till fest! Örtsmöret går fint att göra i förväg och förvara i kylskåp så går det snabbt att steka kyckling och svänga ihop pastan. Tillsammans med sparris, citron och vitlök får du en pastarätt som snabbt blir en favorit.
Ugnsstekt majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Gott och lättlagad rätt som går hem hos både stora och små. Låt ugnen göra jobbet genom denna rätt med majskycklingklubbor. Guldfågeln producerar måltidslösningar av svensk kyckling av högsta kvalitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.