Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Gräddig Tagliatelle med spenat, citron, svartpeppar och peperoncino

Recept skrivet av
Barilla
Laga en enkel, krämig pastarätt med ett fräscht inslag av citron och lite hetta från både svartpeppar och peperoncino.
 

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1 kg  Barilla Tagliatelle
  • 1 msk peperoncino
  • 1,5 msk svartpepparkorn 
  • 2 st vitlöksklyftor 
  • 2 msk rivet citronskal 
  • 2 dl grädde
  • ca 3 dl pastavatten 
  • 600 g babyspenat 
  • 4 msk persilja
  • 125 g smör
  • Salt 

Tillagning

  1. Koka upp saltat vatten till pastan.
  2. Finriv osten. 
  3. Rosta pepparkornen i en torr panna och mortla sedan grovt. 
  4. Finhacka vitlök och peperoncino. 
  5. Smält smör i en rymlig stekpanna. Fräs peppar, vitlök och peperoncino i några minuter, ställ sedan åt sidan. 
  6. Koka pastan al dente. 
  7. Häll 3 dl av pastavattnet i stekpannan tillsammans med grädden. Rör ihop på medelvärme. 
  8. Tillsätt pastan och osten. Blanda samman och rör sedan ner spenaten. Smaksätt med lite salt och rör tills det fått en krämig konsistens. 
  9. Tillsätt den hackade persiljan.

Tips! För det lilla extra kan man gärna servera pastan med ugnsrostade körsbärstomater.
 

Från receptet | Fler recept

Pasta Tagliatelle utan ägg 6kg
138580, Barilla, Italien
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Pastasallad med varmrökt lax och pestoaioli

Sätt pasta på take away menyn! Håll nere antalet ingredienser - med Barillas tomatsåser, pesto och en bechamelsåsbas, 2–3 proteiner och 3–5 säsongsgrönsaker kan du enkelt variera din meny med goda och kreativa rätter. Här är ett exempel på pastasallad som lätt går att variera.
Recept

Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås

Härlig vegetarisk fusion där sicilianska pastaskruvar möter mellanösterns populära falaflar och toppas med en fantastisk taratorsås. Succé utlovas bland både stora och små.
Recept

Olivslungad sedanini med kryddiga vegobullar

En sofistikerad, modern och vegetarisk variant av den svenska klassikern köttbullar med makaroner där naturlig sälta från oliver och frisk citruskräm lyfter smakerna till helt nya höjder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.