Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grillad flat iron med bakade betor och vispat brynt salviasmör

Recept skrivet av
Mattias Larsson
Lätt att laga men med stor smak. Ja det är just vad man får när grillad flat Iron och bellaverdebroccolli får sällskap av söta betor, lätt besk sallad, lite sötsyrliga och heta senapsfrön. Och som pricken över i, en stor, rik, nötig och örtig smak från det brynta vispade smöret.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 1 kg rödbetor
  • 1 ½ kg flat iron
  • 600 g bella verdebroccoli
  • salt, svartpeppar och olivolja
Picklade senapsfrön (förbereds med fördel dagen före)
  • 1 ½ dl ättika
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 100 g gula senapsfrön
  • ½ tsk salt
Vispat brynt salviasmör (förbereds med fördel dagen före)
  • 400 g ekologiskt smör (normalsaltat)
  • 40 g salviablad
  • 2 krm salt
Frissésallad med senapsvinägrett
  • 3 msk grovkornig dijonsenap
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • ½ dl olivolja
  • 1 huvud frissésallad
  • salt
 

Tillagning

Picklade senapsfrön

  1. Koka upp ättika, socker, vatten och salt under omrörning.
  2. Tillsätt senapsfröna och koka i 5 minuter.
  3. Låt de sedan svalna i lagen.

Salviasmör

  1. Smält smör i en vid kastrull eller stekpanna.
  2. Lägg ner salvian och låt smöret koka sakta tills salvian är frasig och smöret är lätt brynt.
  3. Dra då av det från plattan och lyft upp hälften av salvian.
  4. Ställ sedan smöret med resterande salvia i en chillblaster tills det är kallt.
  5. Mixa sedan smöret med saltet i en pacojet eller annan mixer.

Bakade rödbetor

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.
  2. Skala och klyfta de.

Flat iron

  1. Vänd köttet och broccolin i lite olja, salt och svartpeppar.
  2. Grilla köttet några minuter på varje sida till medium rare eller önskad stekgrad.

Frissésallad med senapsvinägrett

  1. Blanda ihop senap, vinäger, olja och en nypa salt till en vinägrett.
  2. Plocka frissésalladen i mindre bitar och blanda med vinägretten.

Servering

  1. Lägg broccolin i mitten av tallriken.
  2. Tranchera och lägg köttet ovanpå.
  3. Lägg betorna runt om och toppa med salladen.
  4. Avsluta med att ringla över de picklade senapsfröna.

Tips

Flat iron är mörast när den är tillagad medium rare till medium.

Artiklar från receptet

Hållbara Val
Smör normalsaltat 82% 1kg
141887, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Flat iron steak 1,4kg
363642, Dalsjöfors, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.