Adam Thulin har valt ut några av hans favoritprimörer tillsammans med Violife Professional. I detta recept är det hjärtsallad för volym, färskpotatisen för matighet, vitsparis och rädisor för textur. De grillade primörerna serveras med en syrlig dressing gjord på Violife Creamy, rågbrödssmul som steks i Flora Plant B+tter, samt smulad Violife Greek White. Primörerna är utbytbara om man önskar det.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Förberedelsetid: 30 min
Färdig på: 60 minuter
Primörer
10 crunchita ca 1 kg
10 stora vita skalade sparris ca 1 kg
500 g rädisor
1250 g kokta färskpotatis (ca 25 st)
100 g olivolja
100 g vitvinsvinäger i sprejflaska
6 g salt
Dressing
250 g Violife Creamy
1 citron zest och saft 50 g citronsaft
60 g olivolja
14 g dijonsenap
75 g vatten
6 g finriven vitlöksklyfta
15 g flytande honung
Salt
Rågbrödskrutonger och Violife Greek White
175 g skivad danskt osötat rågbröd
75 g Flora Plant B+tter
400 g Violife Greek White i mindre bitar
Salt
Tillagning
Primörsallad
Ringla olivolja över alla primörer. Grilla på hög värme eller med gasbrännare tills primörerna fått fin färg men fortfarande är krispiga. Ta bort från grillen och låt svalna.
Plocka crunchitan, skär ner sparrisen i stora bitar, kvarta rädisor och potatis.
Spraya primörerna med vinäger (eller ringla försiktigt).
Dressing
Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa ihop till en slät dressing. Späd eventuellt med lite vatten.
Smaka av med salt och honung.
Rågbrödskrutonger
Smula rågbrödet och stek gyllene och knaprigt i Flora Plant B+tter. Låt rinna av på ett papper.
Servering
Lägg de olika primörerna och Violife Greek White i olika sektioner förutom i mitten.
Häll dressingen i mitten och toppa med rågbrödssmulet.
Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Bakad potatis med kantareller, grillad majs, miso- och dragonkräm
Inspireras av Adam Thulins recept på bakpotatis, ett recept på en klassisk bakpotatis med en favoritkombination inspirerat av en norsk stjärnkock som blandade kantareller, majs och dragon. Adam har även valt att addera en superenkel men väldigt god misokräm.
Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås
Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis
En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.