Klassiska mackan ”Hot tuna melt” är ett prisvärt och populärt lunchalternativ på caféer och restauranger. Baguetter fylls med en het tonfiskröra med jalapeño och färskost. Osten Havarti Jalapeno ökar på både krämighet och hetta till mackan som grillas knaprig i smörgåsgrillen vid servering.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
150 g Arla® Pro Ostcrème
10 st bitar à
20 cm baguette
50 g salladslök
20 skivor Arla® Pro Havarti Jalapeno
Ton¿skröra:
300 g ton¿sk i vatten
150 g Arla® Pro Cream cheese
10 g srirachasås
30 g skivad inlagd jalapeño
5 g pressad citronsaft
30 g färsk koriander
5 g salt
2 g svartpeppar
Sallad:
salladsmix
salladslök
smörgåskrasse
grillchips eller potatischips, saltade
chiliolja
Tillagning
Krama ur ton¿sken så den är helt torr. Blanda med färskost, srirachasås, hackad jalapeño, citronsaft och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
Bred ostkräm på båda sidorna i baguetterna. Lägg på ton¿skröran, strö på tunt skivad salladslök och lägg på osten.
Blanda ihop salladsmix, tunt skivad salladslök och krasse. Toppa med chips och ringla över chiliolja vid servering.
Grilla mackorna tills brödet är frasigt och osten har smält. Servera med salladen.
Artiklar från receptet / Fler recept från Arla Pro
Grilled Reuben sandwich ska maxas med fyllning. Rimmad oxbringa, picklad kål, senapskräm och mycket ost. Picklade senapsfrön och extra dijonsenap ger det där extra. Erbjud gärna en vegetarisk variant till era gäster där köttet tas bort och kålen ökas på. Grilla mackan i en Merrychef-ugn tills brödet är härligt frasigt. Att servera saltgurka till en Reuben är obligatoriskt!
Tre olika sorters ost och en ostkräm ryms i denna trippel grilled cheese. En vegetarisk macka grillad i en Merrychef-ugn eller annan smörgåsgrill till frasig yta. Servera med picklad blomkål i olika färger.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.