Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Sparrissoppa med vitt vin garnerad med sparrisknoppar.
Ingredienser
Lagom åt: 6 personer
500 g grön sparris
5 schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1,5 dl torrt vitt vin
salt
peppar
Tillagning
Skala sparrisen och skär upp i ca 1 centimeter långa bitar. Lämna sparristopparna oskurna.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
Lägg sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
Smaka av med salt och peppar.
Servera i skålar med sparrisknopparna som garnityr.
Servera gärna med en gravlaxtoast.
Artiklar ur receptet
218701, MARTIN&SERVERA
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Hållbara Val
394692, HJORDNÄRA, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
556852, OSCAR, Finland
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
070953, F&G M/S, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg