Grillade grönsaker med färskost och rostad auberginkräm.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Varm färskost
300 g färskost
1 st citron, skalet
Salt
Svartpeppar
Auberginekräm
10 st auberginer
100 g smör
1 dl färskost
1 dl grädde
50 g Pecorino
Sesamolja
Salt
Citronjuice
Eldade tomater
Solmogna tomater av olika sorter
Olivolja
Basilika
Salt
Grillad zucchini
1 st gul zucchini
1 st grön zucchini
5 st gula lökar, färska
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tillagning
Varm färskost
Värm osten försiktigt. Riv i citronskalet.
Håll varm.
Auberginekräm
Picka hål i auberginerna med en gaffel runtom. Rosta sedan på 160° tills de är helt mjuka.
Ta ur innanmätet och lägg det i en kastrull. Karamellisera under omrörning tills allt är gyllenbrunt och vätskan är borta, ca 45 min. Avsluta med smör.
Mixa innanmätet med färskost, grädde och riven ost till en slät kräm.
Smaka upp med sesamolja, citronjuice och salt.
Eldade tomater
Bränn av tomaterna med brännare runt om.
Lägg i isvatten och skala.
Gröp ur kärnorna.
Dressa med olivolja och smaka upp med salt och peppar.
Grillad zucchini
Dela zucchinin på mitten och lägg dem på grillen.
Bryt isär, nappera med olivolja, salt och peppar.
Montering
Lägg auberginekräm i botten av en tallrik och fördela grönsakerna jämnt över.
Toppa med den varma färskosten och riv över citronzesten.
Strö lite goda peppriga örter över.
Servera med t.ex. några skivor av en bra bit entrecôte, om du inte vill ha rätten helt vegetarisk.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.