Överblivet kött får nytt liv i denna franska gratäng där det mixas med rotfrukter, grädde, Touch of Taste Brun Kalvfond och dijonsenap till en mustig fyllning. Ett fluffigt potatismos med lagrad ost breds över och gratineras gyllene i ugnen – en perfekt rätt för att ta vara på rester och samtidigt bjuda på riktig comfort food.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1 kg stekta köttrester (t.ex köttbullar, rostbiff eller kotlettrad)
400 g morötter
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
4 msk olivolja
2 dl vispgrädde
4 msk Touch of Taste Brun Kalvfond
2 msk Dijonsenap
4 tsk timjan
2 tsk Sambal oelek
4 st ägg
Salt och peppar
1,8 kg mjölig potatis
100 g ost (lagrad)
100 g smör
5 dl mjölk
150 g ost till gratinering
Salt och peppar
Tillagning
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.
Finriv 100 g ost på ett rivjärn.
Pressa potatisen genom en potatispress. ¬
Vispa i smör och därefter mjölk och ost. Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°.
Grovhacka ¬köttet.
Skala och grovhacka morot och lök.
Skala och skiva vitlöken.
Lägg morötter, lök och vitlök i en matberedare och mixa så att det blir finfördelat.
Riven potatis och rotfrukter som morot, palsternacka och rotselleri blandas med en luftig pannkakssmet och smaksätts med Touch of Taste Grönsaksfond och färsk timjan. Tillsammans med krispigt stekt rimmat sidfläsk blir det en rustik och smakrik rätt som gör sig utmärkt med en klick rårörda lingon.
Tunt skivad lök får långsamt karamelliseras med farinsocker och smaksätts med öl, Worcestershire-sås och Touch of Taste Brun Kalvfond till en djup och fyllig sås. Serverad med saftig stekt färskkorv och ett krämigt parmesanmos blir detta en rustik rätt med både elegans och rejäl husmanskänsla.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.