Vegetarisk streetfood i solen? Här bryts halloumi eller Grilloumi® i bitar som påminner om gyros. Ta de grönsaker du har och lägg lite citron bredvid så att var och en kan reglera syran.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
800 g Fontana Halloumi eller Grilloumi®
2 msk paprikapulver
4 tsk oregano
4 tsk timjan
2 tsk spiskummin
4 vitlöksklyftor
1 gurka
4 dl Fontana Äkta Grekisk Yoghurt, 10 %
2 krukor färsk mynta
4 paket Fontana Pocket Wrap eller annat pita- eller wrapbröd
Fontana Olivolja Originalet
salt och svartpeppar
Förslag till servering:
Tomat, sallad, rödlök och citron
Tillagning
Gör så här:
Dela osten på hälften och därefter i oregelbundna bitar, ca 2 cm långa. Torka av den med hushållspapper.
Blanda 4 msk olivolja och alla torra kryddor i en bunke.
Skala och finhacka vitlöken och blanda ner hälften i marinaden.
Blanda osten med marinaden.
Riv gurkan grovt och krama ur all vätska.
Hacka hälften av myntabladen fint.
Blanda gurka, mynta, yoghurt och resten av vitlöken. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.
Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.
Hacka och förbered de grönsaker du vill ha till serveringen.
Stek osten i omgångar i olja i en stor stekpanna på medelvärme.
Fyll bröden med ost och grönsaker. Toppa med myntatzatziki och garnera med resten av myntabladen. Servera med citronklyftor.
Fler recept från Fontana
Vi rekommenderar
Recept
Sallad med krispiga halloumifritters
Äntligen sommarlunch! Frasiga små fritters toppar en mättande och härligt smakrik sallad. Rosta de kokta linserna med sötpotatisen i ugnen för mera krisp. Toppa med tahini.
Hitta på något nytt till brunchen! Med färska tomater, färsk mynta och en rejäl drös tärnad halloumi eller Grilloumi® i äggröran har du en ny brunchklassiker – med eller utan tabasco.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.