Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Hängmörad Entrecote med 5 timmars vit sparris, ramslöksskum, maltvinägersyrad sparris, vinägersky och hasselbackare.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer Entrecote Vinägersky
300 g hackad rödlök
1 st hackad solovitlök
20 g backtimjan
1 lagerblad
ca 1 dl ekfatslagrad vinäger
3 liter kalvfond
5 timmars sparris
Ett gäng vita sparrisar AAA
Smör
Salt
Ramslöksskum
8 st äggula
2 citroner - juice
500 g smör, skirat
3 msk grädde
30 g ramslök
3 msk olja
Salt
Hasselbackspotatis a la Ekengren
Tillagning
Entrecote
Stycka entrecoten i ordentliga bitar och stek medium med bra stekyta
Gärna tillsammans med en bit vitlök, backtimjan en klick smör mot slutet som du öser över köttet
Salta och peppra
Vinägersky
Fräs lök, vitlök, och kryddor i olja
Tillsätt vinäger och fond
Koka försiktigt till bra smak. Red av. Smaka av med sött och salt
5 timmars sparris
Skala sparrisarna och ansa roten
Lägg i en form och hyvla rikligt med smör över
Salta och täck med aluminiumfolie. Gör några hål i folien och kör i ugnen 90º i 5 timmar
Ramslöksskum
Vispa äggula och citron i kastrull på medelvärme tills ett fluffigt skum
Häll i det skirade smöret och vispa hela tiden tills man får ett fint smörskum
Mixa ramslöken med oljan till en pasta
Tillsätt till emulsionen och avsluta med grädden
Smaka av med salt och häll upp i en sifon
Ladda med två patroner. Förvara sifonen varmt 40-50°
Hasselbackspotatis a la Ekengren
Skär potatisen i fina skivor nästan hela vägen igenom
Lägg potatisen i isvatten i 30 minuter
Lägg direkt ner i en nästan kokande lag av 2 liter vatten, 4 dl vinäger, 1,5 dl salt
Håll lagen med potatisarna varm men inte kokande i 1 ½ timme
Direkt efter detta i isvatten igen minst 1 timme. Fritera 170º ca 15 minuter
Artiklar ur receptet
271662, Martin & Servera Premium, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
072033, F&G M/S, Peru
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
412882, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/liter (l)
{{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
100109, F&G M/S, Kenya
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg