Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Hasselbackskyckling med tomat- och pastasallad

Recept skrivet av
Atria
Vardagsenkelt recept som smakar lördagsgott - hasselbackskyckling med krämig örtröra och till det en färsk pastasallad.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 1,2 kg Lönneberga Kycklingfilé, sous vide kyld

Krämig örtröra

  • 5 dl finhackade örter, till exempel basilika och persilja
  • 450 g fetaost
  • 2,5 dl finriven ost
  • Olja att steka i
  • Svartpeppar

Färsk pastasallad

  • 10 portioner färsk pasta
  • 1,25 kg tomater
  • 7,5 msk balsamvinäger
  • 150 g babyspenat
  • Olja att steka i
  • Salt
 

Tillagning

Krämig örtröra

  1. Finhacka örterna och stek dem mjuka i lite olja.
  2. Ta av från värmen, mosa i fetaosten och blanda väl.

Kyckling

  1. Torka kycklingfiléerna helt torra. Gör flera snitt i varje kycklingbröstfilé, den ska fortfarande sitta ihop.
  2. Lägg kycklingfiléerna i ett bleck/en ugnsfast form och klicka lite fyllning i varje snitt.
  3. Krydda med svartpeppar och stö över finriven ost.
  4. Gratinera på 180°C tills kycklingen är varm och osten smält.

Färsk pastasallad

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Dela tomaterna i lagom stora bitar och stek dem hastigt i lite olja.
  3. Tomaterna ska precis mjukna men inte bli för mosiga.
  4. Slå på balsamvinäger och smaka av med salt.
  5. Rör ner den nykokta pastan och blanda i babyspenat.

Artiklar från receptet | Fler recept från Atria

Kycklingfile sous vide ca1kg
423018, Lönneberga, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Rimmad fläskbog med primörer och dillyoghurt

Kokt rimmad fläskbog med primörer i buljong och dillyoghurt. Smakrik och uppskattad lunchklassiker som passar utmärkt med milda och varsamt tillagde primörer och dillyoghurt.
Recept

Glacerad oxbringa med grädd-dragen svartrot

Denna höstiga, lyxigt möra och saftiga rätt på oxbringa sous vide gör sig fint på à la cartemenyn. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.
Recept

Sallad med frasstekt kotlettrad & bacon

En proteinrik sallad på frasstekt kotlettrad och bacon och ägg. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.