En välstekt fläskschnitzel är både gott och lite festligt. I det här receptet tar vi hjälp av HELLMANN’S Professional till själva paneringen. Smart, smidigt och gott. Prova gärna!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Schnitzel
1,3 kg fläskytterfilé, putsad
350 g HELLMANN’S Professional Majonnäs 50%
300 g vatten
150 g MAIZENA Majsstärkelse
250 g panko ströbröd (alternativt glutenfritt ströbröd)
salt och svartpeppar
rapsolja (till stekning)
Tillbehör
300 g gröna ärtor
1,3 kg kokt kulpotatis
200 g smör (till stekning och ärtor)
Vispat kaprissmör
300 g smör (osaltat)
60 g kapris (hackade)
10 g kapris (hela)
1 st citron (juice och rivet skal)
5 g salt
5 tsk Worcestershiresås
1 g svartpeppar (nymalen)
cayennepeppar (efter smak)
Rödvinssås
2 st schalottenlökar
70 g morötter
1 msk rapsolja
1 msk Slotts Tomatpuré
700 ml rött vin
1 st timjankvist
1 st rosmarinkvist
1 st vitlöksklyfta
0,5 dl Knorr Oxfond, koncentrerad
9 dl vatten
3 st champinjoner, färska
1 st tomat
salt och svartpeppar
MAIZENA Majsstärkelse
Tillagning
Stycka köttet i 10 bitar à 130 g. Banka varje bit mellan plast med ett platteringsjärn eller en liten kastrull tills de är max 0,5 cm tjocka.
Vispa ihop HELLMANN’S Professional och vatten. Lägg majsstärkelse och ströbröd i varsin skål. Salta och peppra majsstärkelsen.
Panera köttet genom att doppa det i: 1. Majsstärkelse 2. Majonnäsblandningen 3. Ströbröd.
Hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna eller på ett stekbord. Stek schnitzlarna gyllenbruna på båda sidor. Salta lätt.
Vispat kaprissmör
Lägg alla ingredienser i en skål.
Vispa smöret tills det blir vitt och luftigt.
Rödvinssås
Hacka schalottenlöken och skär moroten i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan tills det fått lite färg.
Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare 1 minut. Slå i det röda vinet och reducera till hälften.
Lägg i örter och slå på oxfond. Koka ner till 1/3.
Skär champinjoner och tomat i bitar. Lägg i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter.
Sila genom finmaskig sil. Red eventuellt av såsen med MAIZENA.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Tillbehör
Stek den kokta potatisen gyllenbrun i en blandning av smör och olja.
Vad sägs om kycklingbröst som paneras i panko och HELLMANN’S Professional, friteras gyllene, läggs på burgarbröd och serveras med inlagd gurka och sriracha? Säg ja och skriv upp det goda på din meny!
En matig italiensk soppa med extra allt! Och med extra allt menar vi vita bönor, pancetta, svartkål, krutonger och annat vackert och gott. Smaklig spis!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.