Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Hjortrontart med tonkakräm, punsch och spansk körvel.
Ingredienser
Ca 10 st
Skal
300 g vetemjöl
2 dl florsocker
120 g smör (kallt, tärnat)
1 äggula
Ca 0,5 dl kallt vatten
Hjortron
200 g hjortron
100 g socker ( Beroende på hjortronen)
1 msk punsch
Tonkakräm
5 dl mjölk
1, 5 dl strösocker
2 msk maizena
2 msk vetemjöl
6 äggulor
2 st tonkabönor
Punschsirap
2 dl punsch
1 msk glukos
2 st stjärnanis
Tillagning
Arbeta ihop alla torra ingredienser samt smör till en ” smuldeg”, tillsätt äggulan och mata i vatten tills det blir en deg.
Plasta och ställ i kylen ett par timmar. Klä formarna och blindbaka på 180 º tills det får en gyllenbrun färg ca 10-15 minuter.
Hjortron
Bland allt och låt stå i kyl tills sockret börjar smälta, rör ihop. Enkelt.
Tonkakräm
Riv bönorna i mjölken och värm på spis, rör ihop mjöl, maizena, socker och ägg, häll mjölken över blandningen under omrörning.
Häll tillbaks i kastrullen och sjud under omrörning tills smeten tjocknat.
Häll över i bunke och kyl.
Vispas upp innan användning.
Punschsirap
Koka ner till bra konsistens, sila.
Fyll skalen med hjortron toppa med kräm och fyll på med spansk körvel och harsyra.
Artiklar ur receptet
059493, Polarica, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
769711, GALATEA, Sverige
{{jmfPrisPerEnhetString}}
{{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
248807, F&G M/S, Vietnam
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
426502, Werners Gourmetservice AB, Indien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg