Prova Adam Thulins recept på inkokta päron med arraksvisp, granskottsirap och bovete. Receptet är inspirerat av Adams mormor som ofta gjorde stora mängder av inkokta päron i syltburkar och ställde i matförrådet. För dig som vill erbjuda dina gäster en unik och nostalgisk dessert, är detta recept ett utmärkt val. Den vispade Flora Plant Visp 31% ger en modern twist och passar perfekt för gäster som föredrar växtbaserade alternativ.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1000 g vatten
425 g strösocker
310 g tunnskivad citron (2 ½ st)
15 g stjärnanis (ca 10 st)
10 fasta päron ca 1250 g, skalade, halverade och urkärnade
8 dl Flora Plant Visp 31 %
48 g socker
Arraksarom
Bovete, saltat och rostat
Granskottsolja
Granskott, torkat
Tillagning
Tillsätt alla ingredienser till lagen i en kastrull, låt koka upp.
Lägg ner päronhalvorna och sjud under lock på låg värme tills mjuka ca 15 - 20 minuter.
Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
Vispa Flora Plant Visp 31 %, tillsätt socker och smaka av med arraksarom.
Prova detta recept på växtbaserad chokladmousse av Adam Thulin, i samarbete med Violife Professional. I detta härliga recept möts grillade nektariner, som plockar upp mycket grillsmak, och den lite udda men välsmakande kombon choklad och havtorn. Spännande smaker tillsammans med en chokladmousse som är baserad på Flora Plant Visp 31% - perfekta desserten för gäster som föredrar växtbaserade alternativ.
Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås
Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Ett säkert kort som alltid ger en lyxig känsla. En enkel och fräsch dessert med få ingredienser som också kan göras på både mandarin och klementin. Blodapelsinen är mindre än vanliga apelsiner och mer aromatisk med en perfekt balans mellan syra och sötma. Säsongen börjar i december och slutar i slutet av mars. De vanligaste sorterna här i norden är den mörka Moro och den mer marmorerade Tarocco. Den sist nämnda har oftast inga kärnor.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.