Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Jordgubbstartelett

Recept skrivet av
Arla
En utsökt dessert kräver inte bara en god smak, portionsstorleken ska också vara lagom stor för att orka avnjutas. Den här jordgubbstarteletten har just det - blandningen av färskost och grädde tillsammans med jordgubbarnas sötma i det spröda tartelettskalet blir smått magisk. Receptet är framtaget av Sara Aasum Hultberg, i samarbete med Arla. 
 

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
 
Vaniljcrème
  • 250 g Arla Ko® vispgrädde
  • 250 g Arla® Pro Cream cheese
  • 30 g florsocker
  • 1 st vaniljstång, urskrapade frön
  • 10 st pajskal sött, 7 cm i diameter, 2 cm höga
Topping
  • 500 g färska jordgubbar, kvartade

Tillagning

  1. Strö socker på jordgubbarna och rör om.  Låt stå tills sockret löst sig.
  2. Blanda grädde med färskost, florsocker och vaniljfrön. Vispa allt till krämig konsistens.
  3. Spritsa vaniljcrèmen i pajskalen och toppa med de rårörda jordgubbarna.

Från receptet | Fler recept från Arla

Vispgrädde 40% 1L
528240, Arla Ko®, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • FSC Forest Steward Council Mix
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Vaniljkräm med topping

Söt, krämig och frisk vaniljkräm som enkelt vispas ihop på grädde och färskost blir garanterat uppskattat av gästerna. Variera toppingen med vad som finns i säsong - färska bär, äppelkompott, citrusfiléer eller bärkompott.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.