Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Den klassiska moussakan möter Janssons frestelse med stavar av potatis och aubergine. Istället för ansjovis är det svarta oliver som ger härlig sälta.
Ingredienser
Lagom åt:
10 portioner
2 aubergine
10 potatisar fasta
750 g lammfärs
2 msk oregano
2 msk lökpulver
2 tsk salt till aubergine
500 g Fontana urkärnade Kalamonoliver
Sås
3 msk smör
3 msk majsstärkelse
6 dl mjölk
1 nypa riven muskotnöt
1 nypa salt och peppar
500 g Fontana Grilloumi®
Handla
375707, Fontana, Cypern
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
327148, Fontana, Grekland
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Skär aubergine i stavar och salta lätt, låt stå och dra.
Sätt ugnen på 225°.
Blanda lammfärs med oregano, salt, lökpulver och oliver. Lägg färsen i botten på en ugnssäker form.
Skär potatisen i stavar och torka bort överflödig vätska från aubergine och lägg detta ovanpå färsen.
Baka i ugn i 20 minuter medan du gör såsen.
Smält smöret i en kastrull med maizena. Häll i mjölk, salt, peppar och muskot. Låt småkoka tills det tjocknar.
Ta av från värmen och rör ner riven Grilloumi. Spara en del till gratinering.
Ta ut moussaka-formen och häll över såsen samt strö över resterande riven Grillloumi.
Baka moussakan ytterligare 15–20 minuter så den får fin färg och är genomgräddad.
Servera gärna med en härlig sallad och en klick tzatziki.
Handla
375707, Fontana, Cypern
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
327148, Fontana, Grekland
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Mer från Fontana Foodservice
Vi rekommenderar
Recept
Jul-oumi, vegetarisk julskinka
Överraska gästerna med en vegetarisk julskinka, som också är ett gott tillbehör. Söt senapsgriljering på salt ost har gett Grilloumi en given plats på julbordet.
Vi rekommenderar
Recept
Honung- och senapsdipp
Det ska vara enkelt att sprida julstämning. En sötsyrlig klick honungs- och senapsdipp sätter smak på allt från julskinka till grön- och brysselkål.
Vi rekommenderar
Recept
Maros julköttbullar med Grilloumi®
Fontanas egen matmamma Maro ger köttbullarna en fylligare smak med osten Grilloumi® av ko-, får- och getmjölk. Osten ger en gräddig sälta och gör köttbullarna mer saftiga.