Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Julrulle
Recept skrivet av
Arla
Förnya sillbordet med en vietnamesisk julrulle med rispapper. Har laxen fallit sönder på serveringsfatet? Perfekt! Låt bitarna fylla julrullen istället, tillsammans med olika gröna inslag.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Citrongrönkål :
50 g grönkål, strimlad
20 g pressad citron
salt
svartpeppar
Picklad potatis och purjolök:
150 g vitvinsvinäger
100 g strösocker
50 g ättiksprit, 12 %
matolja, till stekning
100 g bakpotatis, julienne
10 g chili, tunnskivad
5 g vitlök, hackad
100 g purjolök, tunnskivad
Pepparrotsschmand:
100 g Arla®Pro schmand
12,5 g pepparrot, finriven
7,5 g ljus sirap
10 g pressad citron
salt
svartpeppar
10 rispapper, största diametern
dill, plockad
100 g varmrökt lax, plockad i bitar
Artiklar från receptet
450528, Arla® Pro, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Citrongrönkål:
Blanda kål med citron, salta och peppra, marinera i 10 min.
Picklad potatis och purjolök:
Koka upp vatten, socker och vinäger.
Stek potatisen i varm olja tillsammans med chili och vitlök.
Slå över lagen och tillsätt purjolöken.
Låt dra, gärna över natten.
Pepparrotsschmand:
Rör ihop ingredienserna och smaka av med citron, salt och peppar.
Rullarna:
Doppa rispapper i vatten och lägg på en fuktig handduk.
Lägg på dill, lax, potatis- och purjolökspickles och grönkål.
Vik ihop sidorna och rulla till en fast rulle, lägg åt sidan på bleck med plastfilm.
Gör om tills alla rullar är klara.
Dela rullarna på mitten och toppa med pepparrotsschmand.
Artiklar från receptet
450528, Arla® Pro, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Ost & skinkdumpling
Doppa dumplings! Bjud dina gäster på en exotisk dopp-i-grytan. Skinkspadet är smaksatt med asiaiska kryddor och till buljongen serveras dumplings med skink-och cheddarfyllning.
Vi rekommenderar
Recept
Köttbullar med cheddar och jalapeno
Skruva upp hettan på julbordet! Med cheddarost och jalapeno blir de klassiska köttbullarna en minnesvärd smakupplevelse.
Vi rekommenderar
Recept
Jansson tarte flambé
Kavla ut din Jansson i jul! När den svenska klassikern möter den franska pizzan från Alsace väcks smaker som dina gäster kommer att älska.