Kaffemarinerad lammrygg med ljummen sallad av bakade tomater, råstekt broccoli och parmesanost samt kaffesmör. En kryddig rätt med djupa smaker, baserad på Arvid Nordquist kaffe "Chefs Blend". Kaffets kryddiga citrustoner ger smak åt lammet. Serveras med ett brynt smör smaksatt med kaffe och sherryvinäger, och en ljummen och umamirik tomatsallad.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1 ½ kg putsad urbenad lammrygg
4 dl bryggt Chefs Blend, nedkylt
700 g broccoli
150 g machesallad
100 g parmesanost
olivolja, salt och svartpeppar
Bakade tomater
600 g cocktailtomater
olivolja och salt
Kaffesmör
300 g smör
8 g krossade kaffebönor, Chefs Blend
2 tsk sherryvinäger
salt
Tillagning
Lammrygg
Marinera lammryggen i kaffet cirka en timme innan tillagning.
Grilla eller stek lammryggen tillsammans med timjan tills kärntemperaturen är 52 C.
Låt den vila ett par minuter före tranchering.
Torka, salta och peppra lammryggen innan servering.
Broccoli
Blanda broccolin med olivolja och salt.
Grilla eller stek broccolin al dente till fint brynt yta.
Bakade tomater
Halvera tomaterna och lägg de med snittytan uppåt.
Ringla över lite olivolja och salta lätt.
Ugnsbaka på 100 C i cirka en timme.
Kaffesmör
Lägg smör och krossade kaffebönor i en kastrull.
Koka upp och låt det koka tills det är lätt brynt.
Tillsätt vinägern och sila sedan smöret.
Låt smöret kallna helt och vispa sedan upp det med en elvisp eller i en pacojet.
Servering
Tranchera köttet och lägg kött, broccoli, bakade tomater och machesallad på tallrikarna.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.