Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kakaotartelett med chokladcremeux och hallonmousse

Recept skrivet av
Femtorp
En delikat kakaodragerad mördegstartelett fylld med en krämig chokladcremeux toppad med lätt, fluffig hallonmousse som ger en uppfriskande kontrast till den rika chokladsmaken.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
Form 
  • 10 st Mördegstartelett kakao 8cm  
Chokladcremeux 
  • 400 g Vispgrädde 
  • 230 g Mjölk 3%  
  • 54 g Glykossirap  
  • 72 g Äggula 
  • 280 g Mörk choklad Tobado pellets 64,5%  
  • 5 g Gelatinpulver Active Gelecta  
Hallonmousse 
  • 500 g Culinaire mousse, 1 påse  
  • 6 dl Puré hallon   
  • 4 dl Kallt vatten  
  • Livsmedelsfärg röd 
Dekoration 
  • Färska hallon 
  • Chokladdekoration mörk spiral 
Recept

Prinsesstårta

Prinsesstårtan är en traditionell svensk tårta sedan 1948, då originalreceptet förekom första gången i Prinsessornas kokbok. Marsipanöverdraget är oftast grönt, dekorerat med en rosa marsipanros. Den gula varianten kallas för prinstårta och den röda eller rosa för operatårta. Idag består tårtan även av ett lager sylt eller frukt (ofta hallon), till skillnad från originalreceptet med enbart vaniljkräm och vispad grädde.
Recept

Halloweentårta

Marsipantårta med fruktfyllning, vaniljkräm och gräddmousse.

Tillagning

Chokladcremeux 

  1. Värm mjölk och grädde till 85 grader. Blanda äggula och glykossirap separat. 
  2. Blanda en del av den varma gräddblandningen med äggemulsionen (äggula och glykossirap). 
  3. Tillsätt gradvis resten av mjölk/gräddeblandningen och värm till 82 grader. 
  4. Tillsätt Gelatinpulver Active Gelecta under omrörning. 
  5. Häll den heta blandningen över chokladen och mixa slät med stavmixer. Låt svalna. 

Hallonmousse och dekoration 

  1. Blanda 6 dl fruktpuré och 4 dl kallt vatten samt några droppar livsmedelsfärg för att få extra kulör. 
  2. Blanda noggrant ner moussepulvret och låt blandningen vila några minuter.  
  3. Vispa på högsta hastighet i 4 till 8 minuter. Häll upp i spritspåse. 

Montering  

  1. Fyll tarteletterna med Chokladcremeux och spritsa hallonmoussen i önskad design på toppen av chokladen.
  2. Dekorera med färska hallon och chokladdekoration Mörk spiral. 

Recept

Prinsesstårta

Prinsesstårtan är en traditionell svensk tårta sedan 1948, då originalreceptet förekom första gången i Prinsessornas kokbok. Marsipanöverdraget är oftast grönt, dekorerat med en rosa marsipanros. Den gula varianten kallas för prinstårta och den röda eller rosa för operatårta. Idag består tårtan även av ett lager sylt eller frukt (ofta hallon), till skillnad från originalreceptet med enbart vaniljkräm och vispad grädde.
Recept

Halloweentårta

Marsipantårta med fruktfyllning, vaniljkräm och gräddmousse.

Artiklar från receptet

Mördegstartelette Kakao 8cmØ 108st
127702, Confiletas, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Chokladdekoration Spiral mörk 80st
258228, Dobla, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Culinaire Mousse 500g
358257, Femtorp, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Gelatinpulver Active Gelecta 500g
127801, Italgelatine, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Livsmedelsfärg röd 650g
206144, DAWN, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Puré hallon 1kg
869818, Ravifruit, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Tobado mörk choklad pellets 64,5% 1,5kg
508721, Femtorp, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.